Podgorica: Neće biti novog poskupljenja ulja

Cijena jestivog ulja u Crnoj Gori tijekom posljednja tri tjedna promijenila se tri puta pa je ulje u tom periodu poskupilo oko trideset posto.

IN televizija je priopćila kako je za uvoz jestivog ulja u Crnoj Gori potrošeno oko pet milijuna eura u prvih pet mjeseci ove godine.

“Do poskupljenja jestivog ulja došlo je zbog povećanja otkupne cijene suncokreta“, rekla je za tu televiziju glasnogovornica trgovačkog lanca Voli, Olivera Šuškavčević.

Ona je naglasila da prema posljednjim informacijama neće biti dodatnog poskupljenja. Pomoćnik ministra gospodarstva u vladi Crne Gore, Goran Šćepanović,  istaknuo je da država nema utjecaja ni mogućnosti utjecaja na visinu marže koju zaračunavaju trgovci.

“Što se tiče države jedino je moguć interventni uvoz ulja u slučaju kada dolazi do drastičnog poremećaja na tržištu. Zakonom je to definirano i striktno naloženo da je to isključivo u slučaju ozbiljnih poremećaja što se u ovom slučaju, po našoj procjeni, ne dešava u Crnoj Gori“, rekao je Šćepanović za IN televiziju. (CdM)