Prehrambena tvrtka Podravka u suradnji s turističkom tvrtkom Uniline organizirala je predstavljanje gastronomskih i turističkih kvaliteta Hrvatske na promotivnim sajmovima koji su održani u japanskim gradovima Tokiju, Okinawi i Osaki, izvijestili su iz Podravke.

Na promocijama, koje je posjetio veliki broj posjetitelja, zapažen nastup imao je splitski gastro-umjetnik Hrvoje Zirojević.

Ova akcija Podravke i Unilinea dio je aktivnosti kojom ove tvrtke zajednički djeluju na tržištima diljem svijeta. Ugovor o suradnji između dvije tvrtke potpisan je sredinom studenog s ciljem zajedničkog nastupa na ključnim tržištima.

Značaj suradnje leži u potencijalnim sinergijskim učincima, a zajedničkim djelovanjem kroz vlastite kanale širi se ponuda, ali i povećavaju rezultati prodaje.

Iz Podravke ističu kako je suradnja u vrlo kratkom roku dovela do pomaka u kontekstu brendiranja i pozicioniranja Podravkinih proizvoda, ali i Unilineovih produkata na razini receptivnog poslovanja.

Posljednjih godina japansko tržište pokazuje sve veći interes za posjetom Hrvatskoj i upoznavanju svih prednosti koje naša destinacija nudi. Da je Hrvatska i te kako cijenjena pokazuju i reakcije japanskih turističkih stručnjaka koji u nadolazećem periodu predviđaju dodatni rast prodaje aranžmana za Hrvatsku, ističe se u priopćenju.