Podravka: Maciej Tomaszewski direktor Tržišta centralne Europe

Odlukom Uprave Podravke d.d., od 12. studenoga Maciej Tomaszewski imenovan je direktorom Tržišta centralne Europe u toj prehrambenoj tvrtki, izvijestili su iz Podravke.

Rođen je u Poljskoj 1972. godine, magisterij iz područja financija završio je 1996., a u Internacionalnoj poslovnoj školi u Varšavi dvije godine kasnije stječe MBA obrazovanje.

Posljednjih pet godina bio je izvršni direktor u AB Foods Polska čemu je prethodilo sedmogodišnje iskustvo u istoj kompaniji. U početku je radio poslove direktora razvoja poslovanja, zatim direktora tvornice te direktora tržišta Poljska.

Karijeru je započeo u području financija radeći za financijsku instituciju ING Bank kao analitičar i odgovorna osoba za suradnju s poslovnim sektorom.

Bogatog je radnog iskustva u području financijskog savjetovanja vezanog uz preuzimanja i spajanja kompanija s fokusom na regiju centralne i istočne Europe, u području restrukturiranja poduzeća, kao i menadžerskog iskustva u području prodaje i proizvodnje, ističu iz Podravke.