Među četrdesetak članova hrvatske poslovne delegacije u Kataru, koja je u ponedjeljak tražila poslovne prilike u palači emira Hamada bin Kalife al Tanija, bez čije se podrške u toj zemlji ne mogu sklapati poslovi, bio je i direktor Podravke Zvonimir Mršić, koji će na tom tržištu pokušati plasirati Čokolino, Vegetu i juhe.

Iako smatra da se u Kataru ne može uspjeti preko noći te da arapski svijet ima “specifičan osjećaj za vrijeme”, šanse su hrvatskim izvoznicima na tom rastućem tržištu puno bolje nego u Austriji ili Njemačkoj, sažeo je smisao “invazije na Katar” Podravkin direktor, piše tportal.

I dok većina medija katarsku misiju posve logično dovodi u vezu s pokušajem spašavanja Vladinog investicijskog plana, Zvonimir Mršić, direktor Podravke i bivši gradonačelnik Koprivnice, pun je podrške i strpljenja za posao koji obavlja ministar gospodarstva Radimir Čačić.

“Nisu podbacile državne investicije. Naš je problem to što uvijek imamo trenutna i prevelika očekivanja. Potpuno je izvjesno da će se dogoditi javne investicije, a važno je da se dogodi investicijski ciklus u privatnom sektoru, što zapravo znači izvoz. Moramo se jako okrenuti prema izvozu i zbog toga je dobro da ovako, u velikim skupinama, odlazimo u strane zemlje u kojima postoji mogućnost da napravimo posao u kraćem vremenu”, objašnjava Mršić. (tportal.hr)