Ledo je u prvih šest mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti u iznosu od 58,32 milijuna kuna, što predstavlja pad od 5,52 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

ledo-logo1Ukupni su prihodi u tom razdoblju iznosili 538,27 milijuna kuna i manji su za 7,31 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Prihodi od prodaje su dosegnuli 510,68 milijuna kuna i manji su za 9,45 posto. Ukupni rashodi su pak pali za 7,50 posto na 473,75 milijuna kuna. Iz Leda poručuju da su osnovi razlozi pada ukupnog prihoda otežani uvjeti poslovanja u čitavom okruženju i loši vremenski uvjeti u drugom tromjesečju koji imaju izuzetno velik utjecaj na sladoledni biznis.

Ističe se da drugi kvartal pokazuje porast dobiti iz posloanja za 2,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje što ukazuje na pozitivan trend i u narednom tromjesečju. Isto tako, iz Leda poručuju da je naplata potraživanja usporena što otežava podmirivanje obveza, no u prvoj polovici godine nije bilo značajnijih problema oko likvidnosti, te su sve obveze koje bi mogle utjecati na redovno odvijanje poslovanja bile uredno podmirene.