Porezna uprava najavila pojačani nadzor pekara, trgovaca mesom, voćem i povrćem…

Porezna uprava objavila je u srijedu kako će se u sklopu svojih redovnih nadzornih aktivnosti, u razdoblju od 22. do 24. siječnja provoditi pojačani nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine na malo mesom, voćem, povrćem, cvijećem, kruhom, pecivom i drugim pekarskim proizvodima.

Ovlašteni službenici Porezne uprave u suradnji s drugim nadzornim službama, posebice sa službenicima Carinske uprave, tijekom cijele 2015. godine obavljat će kontinuirano nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom te će i nadalje provoditi zajedničke akcije kako bi se smanjio broj obveznika koji ne posluju u skladu sa zakonskim odredbama, navode iz Porezne uprave.

Ujedno, pozivaju građane te sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti Poreznoj ili Carinskoj upravi.

Posljednja akcija pojačanog nadzora Porezne uprave provedena je sredinom prosinca, i to kod poreznih obveznika koji obavljaju trgovačku djelatnost te obavljaju prigodnu prodaju u zatvorenim prostorima i na otvorenom (trgovine, sajmovi, tržnice i sl.). (SEEbiz / Hina)

Prethodni članakAgrokor prebacio Jamnici vlasništvo nad Roto Dinamicom
Sljedeći članakJaka alkoholna pića: “Muška” kategorija popularna i kod žena