Udruga HR centar, uz pomoć portala posao.hr te Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, okupit će vodeće stručnjake s područja upravljanja ljudskim resursima na desetom HR Summitu

Jubilarno izdanje HR Summita održat će se 5. i 6. svibnja 2017. godine u Le Méridien Lav hotelu, Podstrana, Split pod naslovom “Demografska kriza– Izazov za HR i prepreka gospodarskom rastu”.

Osnovni cilj Summita je odgovoriti na koji način svi zajedno možemo doprinijeti kako bi se umanjile ozbiljne negativne posljedice dugotrajno loših demografskih trendova za gospodarstvo i društvo u cjelini, a odgovor će nastojati dati domaći demografi, gospodarstvenici i gospodarski stručnjaci uz pomoć eminentnih govornika iz inozemstva.

U sklopu HR Summita, koji se održava pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, po deveti će se put dodijeliti i nagrada Prometej za najboljeg HR managera godine. Jedinstvena nagrada te vrste u Hrvatskoj i regiji koja s jedne strane radi na etabliranju važnosti upravljanja ljudskim resursima unutar tvrtki, a istodobno promovira HR menadžere, njihove kompetencije i važan doprinos rastu organizacija u kojima su zaposleni.

Saša Jurković, idejni začetnik i organizator HR summita istaknuo je: “Kada se osvrnem na postignuto u posljednjih deset godina iznimno sam ponosan jer smo uspjeli u svojoj zamislili kada smo pokrenuli prvi HR Summit. Stvorili smo godišnju manifestaciju koja više nije tu samo da promiče HR kao struku, već etablira HR kao vrijedan alat bez kojeg napredak pojedinačnih organizacija, a zatim i gospodarstva u cjelini nije moguće zamisliti.”

O izazovima koje demografska kriza stavlja pred, kao i o sadašnjosti i budućnosti upravljanja ljudskim resursima govorit će brojni stručni predavači, a posebno izdvajamo sljedeće: prof. dr. Stjepan Šterc (PMF) će govoriti o ljudskim resursima kao o temelju gospodarskog i ukupnog razvoja RH, ekonomski analitičar Velimir Šonje (Arhivanalitika) govorit će o ekonomskim i financijskim odgovorima na demografske promjene, dok će Vedrana Jelušić Kašić (EBRD) i Nataša Novaković (HUP) govoriti o izazovima s kojima se mladi susreću na tržištu rada i u poduzetništvu. Međunarodni pečat Summitu dat će Alper Tokalp (Pirelli) te Ann-Kristin Adolfsson (Saab).

HR Summit je okupljanje stručnjaka s područja upravljanja ljudskim resursima koje se u organizaciji udruge HR Centar, uz pomoć portala posao.hr te HGK i HUP-a ove godine organizira po deseti put.

Ono po čemu se HR Summit diferencira od sličnih konferencija u Hrvatskoj i regiji je Prometej, nagrada za HR menadžera godine, koja se ove godine dodjeljuje po deveti put te priznanje Mladi potencijali HR-a kojim se potiče mlade zaposlenike u upravljanju ljudskim resursima u dodatno razvijanje vlastitih kompetencija.