Slovenski državni holding (SDH) nedavno je odobrio program strateškog razvoja Pošte Slovenije do 2025. godine. Pošta Slovenije već ove godine očekuje 457 milijuna eura prihoda na krilima nedavne integracije Intereurope. Za naredne godine plan je daljnje širenje na tržišta jugoistočne Europe i ulaganje ukupno 195 milijuna eura, prenosi portal seebiz.eu.

Nova strategija temelji se na ogromnom rastu globalne online trgovine, tehnološkom napretku, promijenjenim navikama i očekivanjima korisnika i liberalizaciji tržišta poštanskih usluga, što je u prvi plan stavilo nove poslovne strategije i istaklo uvođenje modernih tehnologija, digitalizaciju automatizacija i podrška e-trgovine.

“Izrastamo u sve značajniju međunarodnu tvrtku koja će kroz logistiku i paketne usluge biti prisutna uglavnom u široj regiji jugoistočne Europe i značajno će utjecati na daljnji rast cijele grupe”, rekao je Boris Novak, generalni direktor slovenske državne tvrtke.

Samo realizacijom zacrtanih planova možemo ostati visoko konkurentni, dodaje Novak.

Naglasio je da su si postavili ambiciozan program, koji će provoditi zajedno s gotovo 8000 zaposlenika u Pošti i Intereuropi, posvećujući posebnu pozornost razvoju zaposlenika i zadovoljstvu poslom.

Ključni fokus strateške razvojne agende, koji će im omogućiti da uravnoteže rast i ostvare profitabilnost u narednih šest godina, jest daljnje širenje na tržišta jugoistočne Europe, što će moći ostvariti zahvaljujući provedenom preuzimanju Intereurope prošle godine.