Potpisane izmjene i dopune Kolektivnog ugovora Podravke

podravka-kolektivni-ugovor-potpis-lipanj-2011-largePredsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković potpisao je danas s predstavnicima sindikata koji djeluju u Podravki izmjene i dopune Kolektivnog ugovora Grupe Podravka.

Potpisivanjem dopuna postojećem Kolektivnom ugovoru zaposlenici Podravke imat će dodatak na radni staž u iznosu od 0,5% na osnovnu plaću uz zamrzavanje dosadašnjeg dodatka na radni staž.

Povećani su također iznosi dodataka za otežane uvjete rada za 10%, navode iz Podravke, a prilikom ostvarenja planirane neto dobiti Grupe Podravka radnicima pripada kompanijska stimulacija od 2% te dobiti.

Također, u skladu sa Zakonom o radu dogovoreno je vođenje evidencije o radnicima i radnom vremenu kao i uvjetima uvođenja preraspodjele radnog vremena.

Ponovno se uvodi i korigiranje koeficijenata radnicima na NKV radnim mjestima, ovisno o stažu, a umirovljenicima se osigurava Božićni poklon u Podravkinim proizvodima.

Prilikom potpisivanja naglašeno je od obje strane da su, uvažavajući gospodarsko stanje, izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u interesu stabilnosti i sigurnosti radnih mjesta, te da će se na jesen pregovori nastaviti u interesu napretka i razvoja Podravke ali i zadovoljstva radnika.