Predstavljen projekt “Pošumimo Brač”

sudionici-predstavljanja-posumimo-brac-001Henkel Croatia i Konzum u akciji pošumljavanja opožarenih područja u suradnji s Hrvatskim šumama

U prostoru Super Konzuma u zagrebačkoj Dubravi danas je na konferenciji za medije predstavljen projekt “Pošumimo Brač”, čiji je cilj zaštita i očuvanje hrvatskih šuma u sklopu Međunarodne godine šuma.

Kako je rečeno na prezentaciji, svrha projekta je pošumljavanje dijela opožarenog područja otoka Brača, stradalog u srpnju ove godine, kako bi se pomoglo obnovi i razvitku šumskog fonda otoka Brača.

Projekt su predstavili Helena Grahovac, direktorica prodaje Henkel Croatia, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma, i Željko Ledinski, pomoćnik Uprave Hrvatskih šuma. Vrijednost projekta “Pošumimo Brač” prepoznalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, pod čijim se pokroviteljstvom cijeli projekt provodi.

U sklopu projekta organizatorima je cilj podići svijest hrvatskih građana o potrebi očuvanja šuma i važnosti koje šume imaju za život čovjeka. Svi građani imaju mogućnost da se osobno uključe u pošumljavanje do 15. siječnja 2011. godine kupnjom Persil Expert proizvoda na svim prodajnim mjestima Konzuma u Hrvatskoj jer kupnjom proizvoda potrošači doniraju jednu sadnicu za pošumljavanje Brača, a na svaku od njih tvrtke Henkel i Konzum donirat će još jednu, rečeno je na prezentaciji.

sudionici-predstavljanja-posumimo-brac-002Persil Expert predstavlja novu, ekološki prihvatljiviju generaciju deterdženta za strojno i ručno pranje rublja što je ujedno i novi korak u nastojanju tvrtke Henkel da potrošačima ponudi proizvode najviše kvalitete, kojima se istovremeno smanjuje negativan utjecaj na okoliš, kažu iz te tvrtke. Tijekom 2011. godine, koja je proglašena Međunarodnom godinom šuma, dogodio se veliki broj požara uslijed dugog i suhog ljeta. Najveći požar dogodio se u srpnju upravo na otoku Braču pri čemu je opožareno više od 5000 hektara, od čega 1034 hektara visokih šuma.

“Računa se da je požar prouzročio ukupnu štetu veću od 250 milijuna kuna, koja se manjim dijelom odnosi na gubitak drvne mase, a mnogo većim dijelom na smanjenje općekorisnih funkcija šuma”, istaknuo je Željko Ledinski.