Na konferenciji za medije održanoj u Ministarstvu unutarnjih poslova danas je predstavljena kampanja Zagrebačke pivovare o odgovornom konzumiranju alkohola.

Kampanja se odvija u sklopu projekta Razmisli, a ove godine po prvi put u partnerstvu s MUP-om i zaposlenicima Zagrebačke pivovare najavljene su pojačane kontrole vozača s ciljem educiranja i poticanja javnosti na odgovorno ponašanje u prometu.

O ciljevima i aktivnostima kampanje o odgovornom konzumiranju govorili su Josip Mataija, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa, i Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Nova kampanja Zagrebačke pivovare predstavljena je i televizijskim spotom u režiji poznatog redatelja Dalibora Matanića koji će se prikazivati na nacionalnim TV kanalima.

“Zagrebačka pivovara ovom kampanjom nastoji skrenuti pozornost javnosti na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola te upozorava na zabrinjavajući trend ponašanja Hrvata prilikom vožnje i konzumacije alkohola”, kazala je na predstavljanju kampanje Tina Puhalo Grladinović.

U sklopu kampanje pokrenuto je i istraživanje tržišta o navikama konzumacije alkohola među aktivnim vozačima kako bi se doznalo kako se javnost ponaša prilikom vožnje i konzumacije alkohola.

“Istraživanje provedeno u suradnji s agencijom Hendal i ove je godine potaknulo Zagrebačku pivovaru da, kao lider na domaćem pivarskom tržištu, upozori na sve veću zastupljenost neodgovornog konzumiranja alkohola nizom aktivnosti koje, osim lansiranja prigodnog TV spota, uključuju i poseban projekt s MUP-om u 11 hrvatskih gradova. Provođenjem pojačanih kontrola vozača s dodatnim dvočlanim ekipama Razmisli, Zagrebačka pivovara napravila je važan korak u borbi protiv konzumacije alkohola u prometu uključivanjem vlastitih zaposlenika i promotora”, navode iz pivovare.

U Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Našicama, Osijeku, Požegi, Splitu, Koprivnici i Varaždinu zaposlenici Zagrebačke pivovare i promotori zajedno će s redovitim MUP-ovim cestovnim kontrolama educirati vozače prigodnim brošurama kako bi dodatno upozorili na neprihvatljivost konzumacije alkohola za vrijeme vožnje, čak i u malim količinama.

Osim snimanja TV spota i partnerstva s MUP-om, u prosincu će se službeno predstaviti rezultati istraživanja o navikama pijenja alkohola među aktivnim vozačima.

Tako će na okruglom stolu nezavisni stručnjaci iz različitih područja komentirati rezultate s ciljem educiranja i stvaranja svijesti javnosti o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola.

Zagrebačka pivovara već četiri godine provodi nacionalnu kampanju Razmisli čiji je osnovni cilj podignuti svijest o odgovornom i umjerenom konzumiranju alkohola.

Sama kampanja Razmisli započela je 2008. godine promoviranjem neprihvatljivosti konzumacije alkohola i vožnje pod nazivom “Kad piješ, ne vozi”, a u 2009. godini nastavljena je drugom fazom kampanje “Poštuj mlade, reci im ne” koja je bila usmjerena na problematiku prodaje alkohola maloljetnim osobama i nepoštovanja zakonom regulirane dobne granice za prodaju alkohola s ciljem podizanja svijesti i edukacije javnosti o odgovornom konzumiranju.

U svojoj trećoj fazi kampanja “Razmisli – treba znati stati” bavila se problematikom prekomjernog opijanja maloljetnika.