pivska-kuharica-midiMalu pivsku kuharicu predstavili su u kinu Europa predstavnici Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja zajedno s Nakladom Ljevak autora Željka Šatovića i ilustratora Danila Dučaka.

Prva knjiga na temu piva u domaćoj produkciji donosi povijest piva, raznolikost pivskih delicija kao i prednosti umjerene konzumacije istaknuli su to urednik Zlatko Gall i izvršna urednica, Jelena Ivanišević.

„Zbog svojih nutritivnih vrijednosti i karakteristika apsolutno je neopravdano zapostavljeno, pogotovo u odnosu na druga alkoholna pića. Postoje razne vrste piva koja se jako dobro kombiniraju s različitim jelima i što je još važnije jako dobro ih nadopunjuju“, rekla je Donatella Verbanac, doktorica medicinske biokemije.

„Ovom jedinstvenom kuharicom autor Željko Šatović na vrlo dopadljiv način demistificira mnoge predrasude o pivu i njegovom potencijalu u gastronomiji. Dodatnu vrijednost daju i ilustracije svjetski poznatog Danila Dučaka koje na dostojan način dočaravaju raznolikost mnogih pivskih specijaliteta u knjizi“, istaknula je Tina Puhalo Grladinović u ime Grupacije pivara pri HGK.

Posjetitelji su mogli uživati i izložbi radova ilustratora Dučaka kao i u degustaciji 30 vrsta piva te jelima pripremljenima prema receptima iz knjige. (Lider)