Na prigodnom doručku za novinare Nestlé je predstavio nove recepture svojih žitarica za doručak u kojima je smanjen udio šećera (do čak 30%) i udio soli, a povećan udio cjelovitog zrna i kalcija u odnosu na ranije recepture.

Navedena renovacija uključuje Nesquik, Chocapic, Cookie Crisp i Honey Cheerios te još 15 ostalih Nestlé žitarica za doručak.

Nove recepture dio su kampanje “Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra” koja će putem pakiranja proizvoda, informacija na prodajnim mjestima, stručnim skupom te angažmanom specijalista pedijatra i nutricionistice kroz medijske nastupe nastojati podići svijest roditelja o doručku kao najvažnijem obroku u danu te važnosti pravilne i uravnotežene prehrane za njihovu djecu.

Sve navedeno dio je globalne usmjerenosti kategorije Nestlé žitarica ka poboljšanju nutritivnih vrijednosti svojih proizvoda, kao dio trajnih napora da se ukusan i hranjiv doručak učini poželjnim odabirom dostupnim svakome.

“Nestlé je u kategoriji žitarica za doručak već dugi niz godina predan stalnom unapređenju recepture svojih proizvoda kako bi potrošačima diljem svijeta osigurao hranjiv i uravnotežen doručak za odličan početak dana. Tako smo se obvezali da će do kraja 2015. godine sve Nestlé žitarice za djecu i mlade sadržavati 9 g ili manje šećera te 135 mg ili manje soli po porciji te da će sadržavati više žitarica s cjelovitim zrnom od bilo kojeg drugog sastojka. Osim toga, naše žitarice za doručak s novom recepturom su dobar izvor kalcija po porciji, čak i prije dodavanja mlijeka”, izjavila je Laure Jolly-Zarrouk, nutricionistica i voditeljica regulatornih poslova Nestlé žitarica za regiju Jugozapadna Europa.

Koliko su točno doručak te uravnotežena prehrana bogata kalcijem i cjelovitim zrnom važni za pravilan rast i razvoj djece u svom je izlaganju naglasio doc.dr.sc. Milivoj Jovančević, specijalist pedijatar.

“Uravnotežena i prilagođena prehrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima svakako je temelj zdravlja te osnova pravilnog rasta i razvoja djece. Nažalost, u današnje vrijeme zaposleni roditelji sve manje vremena posvećuju prehrani svoje djece, što dovodi do zabrinjavajućeg porasta broja djece s prekomjernom tjelesnom težinom. Kako bi taj negativni trend zaustavili potrebno je u njihovu prehranu uvesti više voća i povrća koji su izvor vitamina te žitarice sa cjelovitim zrnom, koje su dobar izvor određenih mikronutrijenata”, izjavio je ovom prilikom Jovančević te pozvao sve roditelje da više pažnje posvećuju pravilnoj i uravnoteženoj prehrani svoje djece.

Ove savjete već dugi niz godina slijedi poznata glumica i majka Bojana Gregorić Vejzović koja je podržala kampanju “Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra” te je objasnila zašto ona voli Nestlé žitarice: “Oduvijek sam vjerovala da sve počinje s dobrim doručkom pa zato dosta pažnje posvećujem tome da svojoj djeci osiguram ukusan i hranjiv doručak svakog jutra, a Nestlé žitarice mi uvelike pomažu u tome. Moja djeca ih jednostavno obožavaju, a obožavam ih i ja jer mi omogućavaju da im u vrlo kratkom vremenu osiguram doručak kojem vjerujem i koji će im dati dovoljno energije za cijeli dan.”

Nestlé žitarice za doručak s novom recepturom od danas su dostupne na policama svih većih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

PROMO