Prihodi Peveca u 2012. nadomak 700 milijuna kuna

pevec-prodajni-centar-ftdSkupština Peveca sazvana je za 31. listopada, a najveći je dioničar postalo Ministarstvo financija s udjelom od 21,57 posto

Prva prava skupština dioničara Peveca, nakon što je tvrtka po izlasku iz stečaja na osnivačkoj skupštini u srpnju pretvorena u dioničko društvo u kojem su udjele preuzeli vjerovnici, sazvana je za 31. listopada.

Kako proizlazi iz podataka Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) najveći dioničar Peveca je Ministarstvo financija s udjelom od 21,57 posto.

Slijedi tvrtka Aurea savjetovanje, u vlasništvu austrijskog Hypo Alpe-Adria-Leasing Holdinga, sa 6,79 posto udjela, zatim Samoborka Želimira Kodrića, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Peveca, s 3,53 posto, Zagrebačka banka (3,20 posto), a manje dioničke udjele imaju i Croatia osiguranje, Hrvatske šume, Gorenje i Candy Hoover Zagreb. Pevec ukupno ima oko 700 dioničara.

Prema riječima članice uprave za financije Lidije Kljaić, u prvih osam mjeseci ove godine Pevec, koji danas zapošljava 884 radnika, ostvario je 436 milijuna kuna prihoda, a očekuje se da će do kraja 2012. prihod narasti na blizu 700 milijuna kuna.

“Prihodi su nam ove godine porasli oko 10 posto u odnosu na 2011. a očekujemo da će se taj trend nastaviti do kraja ove godine koju planiramo završiti s dobiti. Inače, prošle je godine prihod Peveca iznosio 614 milijuna kuna, a dobit oko 10 milijuna kuna, no tada su još bili vrlo visoki stečajni troškovi. Možemo reći da se Pevec već danas drži Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, koji bi tek trebao biti izglasan, i sve plaća u rokovima. Planiramo i otvaranje novih prodajnih centara u središnjoj i južnoj Hrvatskoj”, najavljuje Kljaić. (Bankamagazin)

Prethodni članakNove Nivea maske za lice
Sljedeći članakNema više domaćeg ruma ili brendija