Mladi koji žele steći međunarodno iskustvo i graditi karijeru u jednom od najvećih svjetskih veleprodajnih lanaca, Metro Cash & Carry, do 9. lipnja 2016. mogu se prijaviti za sudjelovanje u projektu Ready2Lead.

Ready2Lead - Petra RaseSlanjem životopisa i motivacijskog pisma na engleskom jeziku na e-mail MCCHRRecuitment@Metro-cc.hr ili poštom na Metro Cash & Carry d.o.o., Department Human Resources, Jankomir 31, 10 090 Zagreb prijaviti se mogu svi koji su tijekom protekle tri godine diplomirali na fakultetu ekonomskog ili turističkog usmjerenja.

Prednost će imati kandidati koji su tijekom studiranja sudjelovali u izvannastavnim aktivnostima, imaju iskustvo dužeg boravka u stranoj zemlji te uz izvrsno poznavanje engleskog koriste još jedan strani jezik.

Kandidat iz Hrvatske sudjelovat će u dvogodišnjem programu pripreme za preuzimanje menadžerskih funkcija unutar Metro Grupe. Edukacija i stjecanje praktičnog iskustva odvijat će se u Hrvatskoj i inozemstvu, a nakon završene edukacije odabrani kandidat će dobiti posao na menadžerskoj poziciji u tvrtki Metro Cash & Carry Hrvatska.

U prva tri kruga projekta odabrani su mladi ekonomisti Petra Raše, Benjamin Babić i Marija Šutalo koji aktivno sudjeluju u strateškim projektima Metro-a. Petra Raše imala je priliku raditi u Metro-u Italiji, a Benjamin Babić trenutno odrađuje profesionalno usavršavanje kao član tima Metro-a u Japanu. Polaznica treće generacije programa Ready2Lead, Marija Šutalo postupno upoznaje sve segmente poslovanja tvrtke.

“Iza mene je nešto više od godinu i pol dana sudjelovanja u prvom izdanju programa Ready2Lead. Kako se bližim preuzimanju rukovodeće pozicije u Metro-u Hrvatska, to sam svjesnija koliko je ovaj program utjecao na moj profesionalni razvoj. Brojni treninzi koje smo prošli, mentori koji su s nama radili i projekti koje smo vodili, nisu nam samo dali uvid u poslovanje kompanije, nego su nas naučili i otvorenoj komunikaciji, svladavanju prepreka i fleksibilnosti“ ,izjavila je o programu Petra Raše, polaznica prve generacija programa.

Nakon prve faze odabira temeljem životopisa i motivacijskih pisama, uslijedit će intervjui s predstavnicima Odjela ljudskih resursa Metro-a u Hrvatskoj te internacionalni centar procjene. Cjelokupni selekcijski proces trajat će do sredine srpnja, a početak programa za odabranog kandidata, predviđen je u listopadu 2016. godine.