Prijedlog stečajnog plana za Pevec predstavljen ministru Popijaču

Stečajni upravitelj Darko Šket predstavio je prijedlog stečajnog plana po kojem će tvrtka nastaviti raditi kao i zadnjih mjeseci, otkad je u stečaju

Predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i stečajni upravitelj tvrtke Pevec u ponedjeljak su u Zagrebu s ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Đurom Popijačem razgovarali o stanju u tvrtki Pevec i aktivnostima koje će uslijediti, izvijestili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Stečajni upravitelj Peveca Darko Šket ministru Popijaču predstavio je prijedlog stečajnog plana te tvrtke prema kojemu će tvrtka nastaviti raditi kao i posljednjih nekoliko mjeseci, otkako je proglašen stečaj, navodi se u priopćenju sa sastanka kojem su, kako se navodi, bili nazočni i ministar turizma Damir Bajs i bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija.

Kako se nadalje navodi, u tom su razdoblju, zaposlenici, kojih je sada oko sedam stotina, redovno primali plaće, a obaveze prema dobavljačima bile su ispunjavane.

“Stečajni upravitelj mišljenja je da nikako ne bi trebalo doći do prodaje te tvrtke u dijelovima, jer za prodaju nikada nije kasno. Prema njegovim riječima, treba dati šansu Pevecu u ovakvom obliku kakav je sada, budući da je uspostavljeno povjerenje Pevecovih dobavljača”, naglašava se u priopćenju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prenose se i riječi župana Čačije kako je veći broj od ukupno sedamsto zaposlenih djelatnika Peveca s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, pa je i interes regionalne samouprave da se sačuvaju radna mjesta i da Pevec d.o.o. u stečaju nastavi s aktivnostima prema stečajnom planu. (H)