S ciljem konsolidacije i optimalizacije procesa u cestovnom prijevozu roba danas je u Dardi potpisan kupoprodajni ugovor između tvrtki Ricardo i Belje o preuzimanju poslovanja Beljetransa, profitnog centra za prijevoz roba u sastavu Belja, priopćeno je iz Agrokora.

Ovim ugovorom tvrtka Ricardo postaje novim vlasnikom Beljetransa specijaliziranog za prijevoz stvari u tuzemnom i međunarodnom prijevozu s najmodernijim voznim parkom posebno u segmentu specijalnih prijevoza za potrebe poljoprivredne proizvodnje.

Upravo će ovom investicijom Ricardo postati najveći cestovni prijevoznik u Republici Hrvatskoj, ali i široj regiji.

S više od 200 kamiona koji mogu odgovoriti na sve potrebe za prijevozom roba Ricardo nastavlja i kontinuitet poslovanja s Beljem, ali i ostalim članicama Agrokor koncerna.

Milan Vrdoljak, predsjednik Uprave Ricarda, ističe kako ovim okrupnjavanjem Ricardo diže nivo i kvalitetu svojih usluga te potvrđuje stratešku odluku o usmjeravanju svog poslovanja na skladištenje, transport i distribuciju. Upravo će preuzimanje modernog voznog parka kakvog ima Beljetrans omogućiti veću konkurentnost tvrtke Ricardo u svim segmentima cestovnog prijevoza.

Prema riječima Gorana Pajnića, predsjednika Uprave Belja, Ricardo je jedna od najuspješnijih firmi u Slavoniji i Baranji s kojom Belje i Agrokor surađuju dugi niz godina.

“Kao lokalna tvrtka sa sjedištem u Dardi Ricardo je najbolji mogući partner i za našu buduću suradnju u segmentu cestovnog prijevoza jer će oni sa svojim znanjem i iskustvom u prijevozništvu dodatno unaprijediti prijevoznički biznis i podići konkurentnost. Belje nastavlja sa svojim razvojnim planovima u segmentu poljoprivrede što potvrđuje i novi staklenik za uzgoj rajčice koji smo otvorili prije desetak dana koji će kao i sve naše ostale proizvodnje koristiti prijevozničke usluge Ricarda”, istaknuo je Pajnić.