Talijanske porezne vlasti istražuju je li američka kompanija Procter & Gamble (P&G) preusmjeravala prihode preko svojih švicarskih i ostalih podružnica kako bi izbjegla plaćanje poreza u Italiji, izvijestio je u četvrtak Bloomberg.

Procter & Gamble-asortiman-midiIstraga je usredotočena na to je li P&G koristio podružnice, kao što su ženevski Procter & Gamble International Operations, za tu svrhu, prenosi Reuters tekst Bloomberga koji se poziva na dva izvora upoznata s istragom. Talijanska financijska policija je u travnju počela pretraživati urede P&G-a u Rimu, navodi se u izvješću.

“U potpunosti surađujemo s vlastima u ovom konkretnom slučaju i nemamo dodatne informacije za objavu u ovom trenutku”, poručila je glasnogovornica P&G-a Jennifer Corso u e-mailu Reutersu.

To je još jedna u nizu istraga koju vode europske porezne vlasti zbog sumnje u izbjegavanje plaćanja poreza od strane velikih multinacionalnih kompanija. Mali tim službenika Europske unije vodi istragu koja bi mogla prisiliti neke od najvećih svjetskih tvrtki, kao što su Apple i Amazon.com, na plaćanje milijardi eura zbog izbjegavanja plaćanja  poreza. (SEEbiz.eu/Hina)