tuzlanska-pivara-proizvodi-pivo-midiProšla godina bila je veoma uspješna za Tuzlansku pivaru. Kako je za Oslobođenje kazao Fahrudin Salihović, direktor Pivare, ostvarili su dobit od oko 1,8 milijuna KM (920 tisuća eura).

U prošloj godini Pivara je optimizirala procese proizvodnje i smanjila ukupne troškove.

“Proširili smo se na tržište cijele BiH, otvorili smo podružnicu u Bihaću i Sarajevu. Zabilježili smo veliki rast prodaje novih proizvoda, kako u sarajevskoj, tako i hercegovačkoj regiji”, kazao je Salihović.

Tijekom 2015. Pivara je počela izvoziti na tursko tržište i taj trend je nastavljen i u ovoj godini i to s pojačanim kapacitetima i s proširenim asortimanom proizvoda. Proizvode koje su izvozili počeli su pakirati i u limenke, a ove godine krenuli su i s PET ambalažom od litru i pol.

“Prvi put smo izašli na tržište Kuvajta i želimo nastaviti s tim isporukama, pa i u zemlje u njegovom okruženju. Tu, prije svega, mislim na Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate. Planirali smo izvoz i u Austriju, Švedsku i Kosovo, ali pripreme za taj izvoz dugo traju. Sve procedure trebamo provesti preko ambasada i onda moramo uskladiti svu dokumentaciju s njihovim zahtjevima”, rekao je Salihović.

Kako bi izvezli jedan proizvod, dodao je, potrebno je najmanje šest mjeseci mukotrpnog rada, od papirologije, registriranja, do osiguranja robe. Međutim, iako prepreke postoje, nastoje proširiti poslovnu suradnju na te države jer imaju ozbiljne kupce koji su zainteresirani za njihove proizvode. (oslobodjenje.ba)