delta-maxi-blagajna-largePromet u Srbiji ove godine povećan je šest posto, dok je u drugim zemljama viši za 30 posto

Promet Delta maxi grupe u ovoj godini procijenjen je na 1,56 milijardi eura, rekao je generalni direktor te kompanije Dejan Jeremić, pišu u četvrtak Nezavisne novine.

Dodaje da je za 11 mjeseci ove godine promet iznosio 72,6 milijardi dinara, što je za šest posto više nego u istom mjesecu prošle godine.

U drugim zemljama regije, gdje posluje, promet je povećan 30 posto i iznosio je 353,3 milijuna eura, a trgovine Delta maxija posjetilo je ukupno 157,9 milijuna potrošača.

U ovoj godini otvorena su ukupno 34 nova objekta i zaposleno 1.468 radnika. Među novim prodavaonicama je i prvi “Tempo” na tržištu Europske Unije – najveći hipermarket u Sofiji u Bugarskoj.

Jeremić je najavio i da će sljedeće godine u širenje maloprodajne mreže biti uloženo 92,4 milijuna eura i da planiraju otvaranje ukupno 75 novih objekata, različitih prodajnih formata, čime će njihov broj biti povećan na 524.

Tako će u Srbiji će biti otvorene 22 prodavaonice, u Bugarskoj 17, u Crnoj Gori devet, u Bosni i Hercegovini 14 i u Albaniji 13. U njima će biti zaposleno još 2.000 radnika. (Bankamagazin)