Kineski su potrošači putem platforme Alibaba na Dan samaca, koji se obilježava 11. studenoga, razgrabili proizvode kao što su dodaci hrani, maske za lice ili dječji puderi, a među najpopularnijim su brendovima bili L’Oreal, Nestle, Apple, Gap, H&M, Levi’s, Nike i Philips. Ukupni je promet dosegao rekordnih 38,4 milijarde dolara, iznos koji je više nego šesterostruko veći od prometa ostvarenog na prošlogodišnji Crni petak u SAD-u.

Ovogodišnji je iznos ujedno 26 posto veći nego u godini ranije, što je pak najniža stopa rasta otkada se Dan samaca počeo obilježavati 2009. godine. Analitičari su istaknuli kako je stopa rasta prometa donekle i nadmašila njihova očekivanja, a usporavanje potrošnje pripisuju agresivnijim sniženjima, fokusu na privlačenje kupaca iz ruralnih područja pa čak i ukupnom usporavanju gospodarstva budući da su potrošači nastojali pronaći proizvode na sniženjima.

Iz Alibabe su objavili kako je 299 brendova premašilo bruto vrijednost prometa od 100 milijuna juana, a njih 15 premašilo je iznos od milijardu juana. Preko Alibabinih prekograničnih platformi najviše su se po bruto vrijednosti prometa prodavali proizvodi iz Japana, SAD-a, Južne Koreje, Australije i Njemačke.