Vladimir Gnjidić imenovan je članom Uprave Metro Cash & Carryja za ponudu i nabavu. Time je s 34 godine postao najmlađi član Uprave tvrtke Metro Cash & Carry koja posluje u 28 svjetskih zemalja s više od 120.000 zaposlenika, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

“Iznimna mi je čast biti dijelom Uprave jer je to potvrda mog dosadašnjeg zalaganja i rezultata. Zajedno s timom namjeravam dodatno graditi jedinstvena poslovna rješenja za naše kupce, kombinacijom globalnih znanja i iskustava, uvelike poštujući lokalne specifičnosti. Takvu kombinaciju globalno-lokalnih cjelovitih rješenja u ovom trenutku samo Metro može ponuditi na hrvatskom tržištu veleprodaje”, izjavio je Vladimir Gnjidić.

Nakon stečene diplome na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te titule magistra znanosti u marketingu, Gnjidić je, kao prvi u dvije generacije studenata, postao doktor znanosti u strateškom menadžmentu na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Nagradu za najboljeg studenta na doktorskom studiju osvaja 2009. godine, a u siječnju 2014. godine u koautorstvu objavljuje sveučilišni udžbenik “Osnove strateškog marketinga”.

Svoj profesionalni put Vladimir je započeo kao menadžer istraživanja tržišta u Jadranskoj pivovari, članu Grupe Pivovarna Laško. Ubrzo, Vladimir je promoviran na mjesto direktora marketinga.

Svoju karijeru nastavlja graditi na mjestu direktora marketinga Dukata. Konačno, 2012. dolazi u Metro Cash & Carry na mjesto direktora strategije razvoja kupaca i marketinga, zadužen za razvoj i implementaciju poslovne strategije i planiranja s fokusom na potrebe kupaca uz odgovornost za tim od 30 stručnjaka.

Paralelno uz izgradnju profesionalne karijere, Gnjidić je doprinosio i akademskoj zajednici kao koautor nekoliko knjiga iz područja menadžmenta i marketinga te je autor i koautor više znanstvenih radova objavljenih u međunarodnim znanstvenim publikacijama.

Njegove projekte na području marketinga prepoznala je i stručna zajednica te je višestruki dobitnik nagrade za najučinkovitije oglašavanje – Effie. Gost predavač je na diplomskim i poslijediplomskim studijima na nekoliko hrvatskih fakulteta te gost govornik i sudionik brojnih konferencija u Hrvatskoj i inozemstvu.