Proximity Zagreb investira u upravljanje sadržajem

Prema istraživanjima magazina Forbes, upravljanje sadržajem (content marketing) obilježit će industriju komunikacija u 2014. godini

Digitalna agencija Proximity Zagreb odlučila se na investiciju u proširenje svog Odjela za upravljanje sadržajem i društvenim mrežama. Na mjesto voditeljice Odjela imenovana je Nataša Blagojević, koja je u agenciji Proximity od 2012. godine i osobno je zadužena za vođenje društvenih mreža za brendove kao što su adidas, American Express, Audi, Dukat, Škoda, izvijestili su iz te marketinške agencije.

Pritom navode kako o uspjehu Nataše Blagojević najbolje govori Socialbakers izvještaj za siječanj 2014. prema kojem je Facebook stranica Audi Hrvatska najuspješnija stranica prema prosječnoj količini interakcija fanova na pojedinu objavu (tzv. average post engagement rate).

Proximity Odjelu za upravljanje sadržajem ujedno se od 1. veljače pridružila Tanja Džido, koja je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i završila dodatne edukacije na Google Digital Academy, na Prvoj školi za marketing i reklamu, u Centru poslovne izvrsnosti i na University of Pennsylvania.

“Prema istraživanjima magazina Forbes, upravljanje sadržajem (content marketing) obilježit će industriju komunikacija u 2014. godini i mi na to jednostavno moramo biti spremni. Odjel za upravljanje sadržajem i društvenim mrežama u agenciji Proximity postoji već nekoliko godina, ali sada smo odlučili značajno ga proširiti i unaprijediti, jer to od nas traže naši klijenti i tržište u cjelini. Globalni trend, tzv. transmedia storytelling, diktira proizvodnju sadržaja koji se može distribuirati na svim digitalnim platformama, koji mora biti prijemčiv za uključenost korisnika, ima konzistentnu poruku i kontinuirano održava komunikaciju s publikom te stvara jedinstveni doživljaj zabave kako bi bio relevantan današnjoj hiper-povezanoj generaciji. Za produkciju takvog sadržaja morate imati snažan i relevantan tim”, izjavila je Marina Čulić Fischer, direktorica agencije Proximity.

Proximity Zagreb ima 15 djelatnika, na hrvatskom tržištu djeluje od 2001. godine, a u 2013. je premašio promet od šest milijuna kuna. Upravlja digitalnim platformama za najpoznatije domaće i strane brendove, kao što su adidas, American Express, Audi, Coca Cola HBC, Dukat, Galbani, HTC, Jamnica, Libresse, Orbit, Pedigree, Škoda, Whiskas i drugi.