PwC-ova mreža društava diljem svijeta zabilježila je ukupne bruto prihode od 41,3 milijarde dolara u financijskoj godini koja je završila 30. lipnja 2018. Time je prvi put nadmašen iznos od 40 milijardi dolara i nastavljen niz od 21 godine neprekinutog rasta prihoda. Prihodi u lokalnim valutama porasli su za sedam posto, a u američkim dolarima za 10 posto.

“Za ovaj dojmljiv rast zaslužni su naša usmjerenost na tržište i marljivost, profesionalnost i predanost naših 250.000 zaposlenika koji nastavljaju s razvojem i inovacijama kako bi udovoljili potrebama naših dionika diljem svijeta koje su podložne stalnim promjenama”, rekao je Bob Moritz, globalni predsjednik PwC-a. “K tome, u svemu što radimo vodimo se usredotočenošću na kvalitetu i našom svrhom, a to je izgradnja povjerenja u društvu i rješavanje važnih problema.”

“Tehnologija preoblikuje PwC te kvalitetu i važnost usluga koje pružamo, kao što mijenja i svijet poslovanja. Čitava mreža naših društava u potpunosti je usredotočena na implementaciju najboljih tehnoloških ideja za naše dionike. Do 2019. godine planiramo uložiti više od milijarde dolara u omogućivanje poslovanja u oblaku, čime ćemo unaprijediti kvalitetu i maksimalno osnažiti utjecaj naših usluga i rješenja.”

“Ponosni smo na poslove koje obavljamo za naše dionike, na našu ulogu jednog od najvećih svjetskih poslodavaca i organizacija koje obučavaju financijske stručnjake, kao i na naš doprinos društvima u kojima djelujemo.”

“Ali, nijedna organizacija nije savršena. Ove smo godine bili izvrgnuti kritici, a u slučajevima u kojima smo učinili pogreške, preuzeli smo odgovornost za svoje postupke. Uvijek možemo nešto naučiti iz svojih pogrešaka i učiniti više kako bismo se poboljšali. Također smo izrazito svjesni kritika koje su bile upućene našoj struci. Shvaćamo ih vrlo ozbiljno i ulažemo značajne napore kako bismo im se na pravi način posvetili i jasnije pokazali naš doprinos tržištima kapitala te društvu u cjelini. Ništa mi nije toliko važno koliko biti na čelu PwC-a kojemu će se i dalje vjerovati, koji će biti relevantan i ključan u ispunjavanju potreba svih naših dionika.”


Cjeloviti razgovor Boba Moritza s novinarkom Maggie Murray.