Quelle proglasio stečaj

Njemačka tvrtka za katalošku prodaju nakon punih 20 godina rada, čini se, zatvorila je svoja vrata. Na telefon za kupce nitko se više ne javlja.

quelle-proglasio-stecajNjemačka tvrtka za katalošku prodaju Quelle, zatvorila je, čini se, vrata nakon punih osamdeset godina poslovanja.

S njihove službene internetske stranice za Hrvatsku (www.quelle.hr) kupcima je poslana poruka u kojoj piše obavijest da je “matična tvrtka u Njemačkoj u stečaju”.

Na telefon za kupce više se nitko ne javlja, a sa stranice poručuju kako više ne primaju narudžbe te da se naručena roba može vratiti u roku od 15 dana.

Prodaju preko kataloga, prepoznatljivo plave boje koja je bila zaštitni znak Quellea, utemeljio je 1927. godine Gustav Schickedanz.

Posao koji je on razvio, a kasnije i njegovi nasljednici, obuhvatio je čak 20 milijuna kupaca diljem Europe.

Šireći posao otvorili su čak 110 podružnica, 11 inozemnih tvrtki, 13 zastupstva internacionalno aktivne Quelle grupe u kojima je radilo 28 tisuća zaposlenika.

Osnovni Quelleov katalog u Njemačkoj svake se godine tiska u 12 milijuna primjeraka, ne računajući specijalizirane i sezonske kataloge. (Večernji.hr)