ralph-zigerlig-largeDosadašnji potpredsjednik razvoja poslovanja za zapadnu Europu Carlsberg grupacije, četvrte po veličini svjetske kompanije za proizvodnju piva, Ralph Zigerlig, novi je generalni direktor Carlsberg Srbija grupe.

Na čelu kompanije, koja posluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, zvanično je od prvoga siječnja 2012. Zigerlig je svoja znanja i vještine više od petnaest godina stjecao radeći na različitim vodećim pozicijama u komercijalnim, financijskim i marketinškim sektorima velikih svjetskih kompanija koje se bave proizvodnjom robe široke potrošnje, kao što su Nestlé, Gate Gourmet i Procter&Gamble, na Bliskom istoku, u Skandinaviji, Španjolskoj i Švicarskoj.

Ralph Zigerlig je diplomirao na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj, gdje je stekao master diplomu u oblasti međunarodnih financija i računovodstva. Svoje obrazovanje je unaprijedio MBA diplomom za menadžere Londonske poslovne škole i njujorškog Sveučilišta Columbia 2008. godine.

Generalni direktor Carlsberga za jugoistočnu Europu, Gabor Bekefi, koji je u prethodnom periodu paralelno obavljao i funkciju v.d. generalnog direktora Carlsberg Srbija grupe, sada će se moći u cijelosti posvetiti poslovanju kompanije u regiji, navode iz Carlsberga.