Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) četvrti je put nagrađena prestižnim certifikatom Poslodavac Partner koji se dodjeljuje organizacijama za kvalitetu procesa upravljanja ljudskim resursima. Na svečanoj dodjeli u prostorijama Banke Certifikat je Ireni Bašić Štefanić, direktorici Upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje Certifikat.

RBA je postigla odličan rezultat u području Strategije zbog dobre organiziranosti i razrađene strategije ljudskih resursa te pozicioniranja Odjela ljudskih resursa kao strateškog partnera Upravi u svim inicijativama transformacije koja je bila na snazi tijekom 2018. godine u svrhu implementacije novog poslovnog i operativnog modela.

Pomak se vidi i u nastavku revitalizacije sustava upravljanja radnom uspješnošću i uvođenju novih specifikacija radnih mjesta te u dodatnim ulaganjima u edukacije zaposlenika što je posebno zahtjevno uz provođenje procesa digitalizacije, transformacije procesa i kreiranja agilnih timova. RBA kontinuirano radi na povećanju broja sati usavršavanja i ulaganja u zaposlenike i osigurava dostupnost edukacija svim zaposlenicima u svrhu povećavanja kompetencija svojih zaposlenika.

RBA se zadržala u izazovnom okruženju change managementa i odlične prakse u području Odnosa prema zaposlenicima kroz razrađene programe brige za zaposlenike, kvalitetno postavljene programe koji potiču davanje sugestija, te različite oblike dostupnih fleksibilnih radnih angažmana.

“Veseli nas da smo i ove godine ostvarili pomak u nekoliko područja, kao i u ukupnoj ocjeni kvalitete procesa upravljanja ljudskim potencijalima. Iako kontinuirano ostvarujemo iznadprosječne rezultate, svake godine si podižemo ljestvicu i lijep je osjećaj kada struka te napore prepozna i pohvali. Područja u kojima smo ostvarili pozitivne pomake ukazuju na trendove koje prepoznajemo na globalnom tržištu i na koje pokušavamo odgovoriti kroz redizajn i unaprjeđenje naših procesa. Primarno su to drugačiji dizajn organizacije kako bi se stvorili uvjeti za drugačiji, agilni načina rada, zatim edukacija i razvoj zaposlenika kako bi bili spremni raditi na drugačiji način te revitalizacija i fleksibilizacija sustava upravljanja radnim učinkom”, istaknula je Irena Bašić Štefanić, direktorica Upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom.