cargo-partner-torbeU sklopu Caritasovog projekta tag.werk koji potiče zapošljavanje mladih, tvrtka Cargo-partner provela je zanimljivu i ekološki odgovornu akciju u kojoj stare kamionske cerade pretvaraju u nove moderne torbe.

Cargo-partner kamioni na cestama podliježu strogim sigurnosnim propisima i moraju biti u savršenom stanju cijelo vrijeme, zbog čega se stare i oštećene cerade redovito mijenjaju, što ne znači i da se bacaju.

Pružatelj međunarodnog transporta i info-logističkih usluga Cargo-partner ušao je u suradnju s austrijskim projektom tag.werk i starim ceradama dao novi život. S ovim projektom zapošljavanja mladih u organizaciji dobrotvorne ustanove Caritas, rabljene cerade se recikliraju i pretvaraju u jedinstvene torbe.

Nakon što su stare cerade oprane, izrezane i šivane od strane tag.werk-a, spremne su početi svoj novi život kao torbe preko ramena i toaletne torbice. Gotove torbe od cerade daruju se izabranim strankama Cargo-partnera kao ekskluzivni ”limited edition” dar.

tarp-bags-1Osim recikliranja cerada koje nam više nisu potrebne, ovaj projekt osigurava radna mjesta za mlade ljude na jednostavan i nebirokratski način pa je ova inicijativa u potpunosti u skladu s opsežnom strategijom održivosti Cargo-partnera, poručuju iz tvrtke.

“S ovim projektom možemo osigurati plaćeni i kreativni oblik zapošljavanja mladih ljudi i odraslih iz najrazličitijih sredina. Za mnoge od njih ovo je jedini način da zarade novac legalno i kratkoročno i tako mogu skrbiti sami za sebe”, rekao je Beatrix Lorber, vođa tima u tag.werk-u.

“Kao pružatelj logističkih usluga s naglaskom na okoliš, uvijek tragamo za održivim rješenjima. Za nas to znači hvatanje svake prilike da napravimo razumno i socijalno značajnu akciju u našoj poslovnoj praksi kao što je projekt s tag.werk-om”, rekao je Stefan Krauter, direktor Cargo-partnera.