Njemački maloprodajni lanac Rewe Group objavio je kako s radom počinje njegovo novo centralno skladište u Kronauu u pokrajini Baden. Skladište će robom opskrbljivati otprilike 275 prodajnih mjesta južno od Darmstadta do granice s Luksemburgom.

Pogon zapošljava otprilike 600 djelatnika, a godišnje će isporučiti više od 60 milijuna pošiljaka. Ukupna je vrijednost investicije u moderno skladište koje se prostire na 135.000 četvornih metara dosegla 100 milijuna eura.

Skladište je opremljeno hladnim i toplim zonama koje će osigurati produljeni vijek trajanja svježeg voća i povrća te ujedno smanjiti količinu otpada.

“Novim skladištem unapređujemo poslovanje brenda Penny u regiji te istovremeno optimiziramo naše interne procese”, kazao je Klaus-Peter von Nethen, voditelj regije Southwest u kompaniji Penny.

Cjelokupna opskrba električnom energijom riješena je fotovoltnim sustavom, skladište je opremljeno utičnicama za električna vozila i dvama silosima koji služe kao spremište vode. Također, okruženo je 650 metara dugim zaštitnim zidom koji smanjuje zagađenje bukom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!