nadan-ftdPoslovni rezultati konditorske industrije Kraš za ovu godinu bit će nešto niži nego lani, ali dovoljni da tvrtka ima dovoljno kapitala za iskorake koje planira, kazao je predsjednik Uprave Kraša Nadan Vidošević na današnjem susretu s novinarima.

Očekuje da 2011. bude bolja u tehnološkom unapređenju, a poslovni planovi tvrtke usmjereni su ka daljnjem jačanju konkurentnosti na domaćem i inozemnim tržištima. Svake godine izvoz treba biti sve zastupljeniji u poslovanju Kraša i na tome se stalno radi, kazao je navodeći kako Kraš oko 45 posto svoje proizvodnje plasira na izvozna tržišta. Vidošević je istaknuo kako je Kraš po bilanci među najkvalitetnijim kompanijama u Hrvatskoj.

Osvrnuvši se na poslovanje u ovoj godini kazao je kako su rast cijena sirovina i otvorenost tržišta utjecali na poslovanje te kako će zbog politika klizanja tečaja u Srbiji rast na tom tržištu biti manji od planiranog.Na susretu s novinarima je istaknuto i kako Kraš iduće godine obilježava 100 godina poslovanja, tijekom kojih se razvio u najvećeg proizvođača konditorskih proizvoda u jugoistočnoj Europi.

Svoju veliku obljetnicu Kraš dočekuje u novom vizualnom izdanju koje uključuje cjelokupni kompleks Kraševih tvornica i poslovne zgrade, a poboljšani su i uvjeti proizvodnje. Predstavnici Kraša podsjetili su i da je prije dvije godine Kraš započeo s izgradnjom Eko parka Bratina u općini Pisarovina, prvim značajnim iskorakom iz primarnog biznisa proizvodnje slastica. Projekt je pred završetkom, a prema planovima park bi svoja vrata javnosti trebao otvoriti u proljeće iduće godine. (H)