Ribola i Henkel su se treću godinu zaredom udružili kako bi zajednički pomogli KBC-ovoj Klinici za infektologiju kupnjom modernog ultrazvučnog uređaja iuStar300. Prijeko potreban ultrazvučni aparat koristit će se za dijagnostičku obradu bolesnika s najtežim infekcijama u Klinici za infektologiju KBC Split. S obzirom da do sada u Klinici nisu imali na raspolaganju sličan uređaj, zahvaljujući ovoj donaciji od 100.000 kuna, infektolozi KBC-a Split će biti u mogućnosti pružiti bržu dijagnostičku obradu i unaprijediti liječenje svojih bolesnika.

Donaciju su primili prof. dr. sc. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektologiju, prof. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Odjela dječje infektologiju te dr. med. Mirela Pavičić-Ivelja, liječnica na Klinici za infektologiju. “Zahvaljujemo tvrtkama Ribola i Henkel koje su treću godinu zaredom u ovo božićno vrijeme prepoznale naše potrebe i ovom hvalevrijednom donacijom ultrazvučnog aparata omogućile značajno unapređenje zdravstvene skrbi u Klinici za infektologiju”, kazao je prof dr. sc. Boris Lukšić je izjavio.

Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva. Stoga nam je veliko zadovoljstvo što današnjom donacijom splitskoj bolnici možemo doprinijeti unapređenju zdravstvene skrbi na području Grada Splita i cijele županije. Slične donacije prema mogućnostima, planiramo provoditi zajedno i u godinama koje su pred nama, a sve u svrhu podizanja kvalitete života lokalnog stanovništva, kaže se u priopćenju tvrtki.