Dalmatinski trgovački lanac Ribola u ožujku je još jednom povećao plaće svojim zaposlenicima. Kako su izvijestili iz lanca koji je ujedno jedna od najvećih članica Ultra grosa, djelatnicima su već u travnju isplaćene uvećane bruto plaće, a ukupna primanja će se na temelju nagrada koje će se isplaćivati uz plaće, povećati i do 500 kuna mjesečno. Ribola je posljednjih puta plaće zaposlenima povećala u ožujku prošle godine.

Zahvaljujući novom povećanju mjesečna primanja djelatnika Ribole na poziciji prodavača odnosno blagajnika iznose 4.600 kuna, a tijekom ljetnih mjeseci ona mogu biti i značajno viša. Veće iznose na svojim platnim listama primijetit će i ostali zaposlenici Ribole budući da je tvrtka ovim promjenama obuhvatila praktički sve zaposlenike, od prodavača odnosno blagajnika do poslovođa, skladištara, vozača te djelatnika u zajedničkim funkcijama.

“Ribolina prodajna mreža pokriva područje srednje Dalmacije od Šibenika do Zaostroga, a uglavnom se radi o cjelogodišnjim dućanima smještenima unutar kvartova. Upravo zbog toga i postignute održivosti razvoja poslovanja, u Riboli nema velike fluktuacije djelatnika. Ipak, ovim povećanjem plaća cilj Ribole je i dalje graditi sigurno i stabilno radno okruženje za svojih 640 djelatnika, te sustavom nagrađivanja pokazati da se cijeni doprinos svakog djelatnika izvrsnim rezultatima poslovanja tvrtke”, zaključuju u ovom lancu.