U subotu, 20. srpnja, gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović, i članica Nadzornog odbora trgovačkog lanca Ribola, Rosana Dragičević, prerezali su vrpcu na novom poslovno-društvenom centru u Kaštel Gomilici, na adresi Dr. Franje Tuđmana 438.

Centar se prostire na dvije etaže i 1.430 četvornih metara, a realiziran je zajedničkim snagama Ribole i Grada Kaštela s idejom da se na jednom mjestu građanima Kaštel Gomilice pruži mjesto susreta, ugodnog druženja i obavljanja svakodnevnih aktivnosti. U prizemlju je maloprodajni dućan Ribole površine 500 četvornih metara, zatim mesnica, a uskoro ribarnica te poštanski ured. Na katu su prostorije koje je Grad Kaštela stavio na raspolaganje udrugama i mjesnom odboru, konferencijska dvorana te caffe bar.

Na otvorenju su nastupile Kaštelanske mažoretkinje i Klapa Sv. Jeronim iz Kaštela. Prvi kupci osvojili su prigodne poklone, svi nazočni su imali priliku degustirati proizvode i sudjelovati u nagradnoj lutriji u poslijepodnevnim satima.

Ovom je prigodom također Rosana Dragičević uručila donaciju od 10.000 kuna Udruzi za starije i nemoćne Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice s kojom Ribola kontinuirano surađuje i pomaže im u njihovom humanitarnom radu.

Objekt je projektiran i izgrađen u skladu s najnovijim propisima iz područja energetske učinkovitosti i zaštite okoliša te u skladu sa svim potrebama njegovih korisnika. Ribola je uz to u ovom dućanu predstavila nove standarde u uređenju interijera kako bi svojim vjernim kupcima omogućila ugodnu kupnju u svim segmentima. Na policama je više od 10.000 artikala od kojih je 80% proizvoda hrvatskih dobavljača te uvijek svježe voće i povrće kao i svježe pečeni kruh te peciva.