ricardo-transporti-sa-srcem-midiInvesticija tvrtke Ricardo je ukupne vrijednosti četiri milijuna eura.

Da imam kapu skinuo bih je pred vama, da me koljeno ne boli, kleknuo bih pred vas – tim se simboličnim riječima obratio jučer osječki gradonačelnik Ivan Vrkić Ivici Škoji te Milanu Vrdoljaku i Darku Rimcu.

A razlog je itekako valjan. Vrdoljak i Rimac, suvlasnici tvrtke Ricardo, vodećeg cestovnog prijevoznika u Hrvatskoj, preuzeli su 30 novih Mercedes-Benzovih tegljača s poluprikolicama na svečanosti organiziranoj u gospodarskom dvorištu Automobila Škojo u Osijeku.

Riječ je o investiciji od četiri milijuna eura, kojom je njihova transportna flota povećana na respektabilnih 280 prijevoznih jedinica.

Trenutno je u Ricardu zaposleno 315 djelatnika, a zahvaljujući povećanju posla s novim tegljačima ovih dana počinje zapošljavanje još 50 djelatnika.

I zato su jučer političari – gradonačelnik Vrkić i Vladimir Šišljagić, osječko-baranjski župan, namjerno ostali po strani, obojica s riječima priznanja i pohvale za rad obiju tvrtki.

“Kvalitetu i upornost u svome poslovanju okrunili ste zapošljavanjem i kreiranjem novih radnih mjesta”, istaknuo je Šišljagić.

“Ponosni smo što sudjelujemo u realizaciji ovako ozbiljnog projekta, jer je to i nama znak da nas se doživljava kao ozbiljnog partnera”, rekao je uvodno Ivica Škojo, direktor tvrtke Automobili Škojo, koja je 23 godine ovlaštena za prodaju i servis Mercedes-Benza.

Obostrano zahvalu nastavio je Vrdoljak, koji je priznao kako je Škojo indirektno kriv što su započeli ovaj biznis. Od njega su, naime, kupili prvi rabljeni, a potom i novi Mercedesov kamion.

“Bilo je to 2007. godine i taj je kamion i danas u transportu. Prešao je 1,1 milijun kilometara i iz simbolične zahvalnosti povukli smo ga na lakši transport, na linije ovdje u Slavoniji”, rekao je Vrdoljak.

No i prvi veliki kontingent kamiona također je kupljen kod Automobila Škojo, bilo je to deset tegljača u proljeće 2013. godine. Ti kamioni prevoze u zemljama Europske unije, izvozni transport, naime, čini trećinu poslovanja Ricarda. U njihovim je “nogama” već 500 tisuća prijeđenih kilometara.

“Kamione na tim linijama sada ćemo početi zamjenjivati ovim novim”, rekao je Rimac.

Osim Škoje primopredaji ključeva nazočio je i Igor Geršak, direktor Star Importa, generalnog distributera Daimlera AG za Hrvatsku. (glas-slavonije.hr)