Roman Heini, Lidl

Njemački lanac Lidl pojačava fokus na tržište Sjeverne Amerike što pokazuje i imenovanjem Romana Heinija predsjednikom Lidla US, piše Chain Store Age. Heini se Lidlu pridružio u listopadu prošle godine, a prije toga je 18 godina raznim izvršnim pozicijama u njemačkom Aldiju. Na dužnost u SAD-u stupa 1. ožujka. Kako je najavljeno, američko sjedište Lidla će premjestiti u Arlington, a jedan od najbližih suradnika će mu biti Johannes Fieber, glavni direktor američkog Lidla.

Heini će nadgledati aktivnosti poput optimizacije Lidlova poslovanja u SAD-u, integracije 27 trgovina Best Marketa koje je njemački lanac preuzeo na području New Yorka i New Jerseya te širenja na nova tržišta diljem istočne obale SAD-a. Novi predsjednik dolazi na mjesto Michaela Arande koji je kao međunarodni član Uprave sa sjedištem u Njemačkoj obnašao dužnost predsjednika za SAD. Aranda prelazi na nove upravljačke dužnosti u Europi.

“Romanova odluka o preseljenju sjedišta u Arlington podcrtava predanost Lidla američkom tržištu i važan je korak naprijed u pozicioniranju lanca prema dinamičnom rastu”, naglasio je Fieber.

“Počašćen sam što imam mogućnost pridružiti se Lidlovom timu u SAD-u i pridonijeti širenju na tom tržištu”, kazao je Heini dodavši kako se veseli suradnji s tamošnjim timom.

Lidl ima 10.500 trgovina u 29 zemalja. Američko sjedište u Arlingtonu uspostavljeno je u lipnju 2015., a danas upravlja mrežom od više od 60 prodajnih mjesta u devet država na istočnoj obali.