Rovinjska Mirna nastavlja s proizvodnjom

Nakon stanke od tri tjedna sutra će se nastaviti proizvodnja u tvornici za preradu ribe Mirna. Stanka je nastupila zbog remonta pojedinih dijelova proizvodnih linija, te je kasnije produžena zbog nabavke repromaterijala koja je otežana zbog kronične nelikvidnosti tvornice, piše Glas Istre.

mirna-proizvodnjaBudući da Mirna, koja zapošljava 180 radnika i 100-tinjak ribara većinom sa zapadne obale Istre, u hladnjači ima još ribe iz prošlojesenskog ulova, proizvodnja će se od sutra normalizirati. O proizvodnji i mogućoj prodaji tvornice preksinoć je na svojoj prvoj sjednici u Zagrebu raspravljao novi nadzorni odbor izabran prije mjesec dana na godišnjoj skupštini dioničara Mirne.

Na sjednici su razmotreni poslovanje i teškoće s nelikvidnošću te je usvojen plan ovogodišnje proizvodnje. Prema riječima predsjednika Odbora Dubravka Žganeca, izvršnog direktora varaždinskog Validusa, dubinsko snimanje Mirne koje su obavili zainteresirani investitori iz tvrtke Kermas ulaganje Danka Končara je završeno, ali ulagači još nisu donijeli konačnu odluku.

-Mirna kotira na Zagrebačkoj burzi pa ćemo o svemu transparentno izvještavati. Nijedna transakcija se neće obaviti a da prethodno ne izvijestimo burzu, te će svim ulagačima biti dostupne informacije. Naše tvrtke, počevši od Validusa, imaju veći broj dioničara pa se ništa neće skrivati, već će se burza promptno izvještavati. Zbog toga i nismo prihvatili prijedlog na skupštini da Mirna više ne kotira na burzi-, komentirao je mogućnost prodaje Mirne Žganec. (Glas Istre)