Zvijezda 24Kitchen TV-a i popularni chef Rudolph oduševio je sve prisutne svojim eklektičnim delicijama uz Zvijezda maslinova ulja

Tvrtka Zvijezda dovela je kulinarsku zvijezdu Rudolpha van Veena po prvi puta u Hrvatsku na veliko zadovoljstvo njegovih obožavatelja. Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Zvijezdi, Rudolph je održao svoj prvi kulinarski show u hotelu Double Tree by Hilton, točnije u Oxbo Urban Bar & Grillu.

Simpatičan Rudolph odlučio je okupljenima pripremiti jednu neobičnu, ali vrlo ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i nezaobilaznim Zvijezdinim ekstra djevičanskim maslinovim uljem s kojim je bio oduševljen. Uz ovu eklektičnu salatu, Rudolph je demonstrirao i kako napraviti piletinu začinjenu pivom, što je sve zajedno oduševilo sve prisutne.

Rudolph je tijekom kulinarskog showa imao pomoć poznatog hrvatskog chefa, ujedno i Executive chefa Oxbo Urban Bar & Grilla Tomislava Nikšića koji je s veseljem ugostio svog nizozemskog kolegu te mu pomogao u pripremi ovih kreativnih jela.

Kako ništa ne može proći bez “ženske ruke” u kuhinji, dvojici vrsnih chefova pridružila se i voditeljica Barbara Kolar, ujedno i velika ljubiteljica Rudolpha van Veena, koja je bila vrlo zainteresirana za kuharske savjete te je priznala: “Iako nemam mnogo vremena za kuhanje, kad god uhvatim priliku rado se upuštam u pripremu Rudolphovih recepata jer su jednostavni, a opet neodoljivi. Kad sam čula da dolazi u Zagreb, oduševila me pomisao da ću imati priliku upoznati ga i osobno.”

Iako je riječ o Rudolphovom prvom dolasku u Hrvatsku, već je imao prilike kušati i neke lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli te je iskreno priznao: “Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu. Najviše od svega veselim se velikom kulinarskom događanju u City Centeru one West u kojem ću probati recepte kandidata koji su se prijavili kako bi me impresionirali.”

Kanal 24KITCHEN najnoviji je brend kompanije Fox International Channels na području Europe. Kanal je osmišljen kako bi odgovorio na sve veći interes gledatelja za kulinarskim emisijama na televiziji, ali i potaknuo ih da sami pripremaju hranu te saznaju više o kvaliteti samih namirnica.

U nastavku svog posjeta Hrvatskoj Rudolph van Veen je sudjelovao na kulinarskom showu “Impresioniraj Rudolpha” koji se pod generalnim pokroviteljstvom Zvijezde održao u City Centru one West.

Pet finalista pokušalo je impresionirati  poznatog nizozemskog chefa, a Ana Kovačić-Popov je u tome i uspjela.

Njezino jelo “Sezame otkokodaći”  je slavni Rudolph izabrao kao najbolje te joj je u društvu Ane Štebih, direktorice marketinga i razvoja Zvijezde, uručio glavnu nagradu – hladnjak prepun Zvijezdinih proizvoda kao i priznanje da je zaista uspjela impresionirati Rudolpha sa svojim autogramom.

“Zvijezda kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj odlučila je svoje vjerne korisnike iznenaditi i nagraditi tako što je dovela jednog od najvećih ‘chefova’ i TV zvijezda Rudolpha van Veena. Osobito nam je drago da je Rudolph tijekom svog boravka u Zagrebu kuhao s našim proizvodima te je s oduševljenjem potvrdio njihovu izvrsnost koju naši korisnici iz dana u dan potvrđuju svojom vjernošću našim proizvodima”, izjavila je Štebih.

Dok su natjecatelji pripremali svoja jela, van Veen i voditeljica Barbara Kolar komentirali su tijek samog natjecanja i zanimljivim dosjetkama zabavljali tisuće prisutnih obožavatelja koji su došli u City Center one West vidjeti svog omiljenog Rudija.

“Nedavno sam bio član nizozemskog showa Ples sa zvijezdama te sam shvatio kako je u životu sve moguće. Imao sam ogromnu tremu i strah da ću se osramotiti, no moja trenerica mi je rekla da samo zatvorim oči i prepustim se ritmu pa i ako će mi se svi smijati, bar ih neću vidjeti. Isto tako savjetujem svima koji bi željeli kuhati da se jednostavno prepuste svojim osjećajima, najgore što im se može dogoditi je da prvi puta jelo ne ispadne savršeno, no važno je da je pripremljeno s puno ljubavi. Već sljedeći puta bit će puno bolje, a na kraju ćete doći do savršenstva”, kazao je popularni kuhar.

Nakon dva dana provedena u društvu s Rudolphom, Barbara Kolar je istaknula: “Osim što me do sada svojom jednostavnošću oduševljavao preko 24Kitchen TV ekrana, Rudolph me u ovom periodu oduševio i svojom simpatičnošću kao i lakoćom s kojom je pripremao sve te divne delicije.”

Nakon završetka službenog natjecanja i proglašenja pobjednika, Rudolph je izdvojio vrijeme za druženje s vjernim fanovima i posjetiteljima centra City Center one West te se strpljivo fotografirao i dijelio autograme najvjernijim obožavateljima svih generacija – od male djece pa do njihovih djedova i baka.

Rudolph je na kraju dodao: “Iznimno mi je drago što je natječaj ‘Impresioniraj Rudolpha’ potaknuo toliki interes. Konkurencija recepata je bila velika i jako je bilo teško odabrati pet finalista. Današnja odluka nije bila nimalo lagana, jer su se svi finalisti iznimno potrudili i jela su uistinu ukusna. Pobjedničko jelo je pobijedilo zbog odlične kombinacije okusa, sočnosti, kreativnosti autorice, ali zasigurno i puno ljubavi koju je uložila u svoje jelo.”