Ruska služba “Rospotrebnadzor” zabranila je uvoz u Rusiju proizvoda najvećeg proizvođača vina iz Crne Gore zbog loše kvalitete i sigurnosti, priopćili su iz navedene ruske službe

“Federalna služba za nadzor u području zaštite potrošača otkrila je u 2017. godini 24 alkoholna proizvoda (koja su proizvele ‘Plantaže 13. jul’), koja nisu u skladu sa zahtjevima kvalitete i sigurnosti važećeg zakonodavstva u području prava zaštite potrošača i sanitarno-epidemiološkog blagostanja stanovništva”, navodi se u priopćenju, prenio je Sputnik.

U resoru su naveli da je tijekom istrage otkriven sadržaj pesticida i plastike, a Sputnik navodi da se to odnosi na dio alkoholnih proizvoda koji ne odgovaraju standardima povučeno s tržišta te da su materijali predani sudu.

“Bez obzira na upozorenja ‘Rosoboronadzor’, proizvođač ‘Plantaže 13. jul’ do danas nije predstavio informacije da je eliminirao kršenje zahtjeva u području zaštite prava potrošača i osiguranju sigurnosti alkoholnih proizvoda koji se uvoze u Rusiju”, navela je ruska služba.

Dodaje se da je, uzimajući navedeno u obzir, Rospotrebnadzor od 26. travnja obustavio uvoz alkoholnog pića crnogorskih “Plantaža” u Rusiju.

Premijer Crne Gore Duško Marković je ocijenio kako je odluka vlasti Rusije da zabrane uvoz crnogorskog vina politički motivirana zbog odluke Crne Gore da se pridruži savezu NATO.

Crnogorske “Plantaže”, izvoznik vina u Rusiju, odbacile su kao netočne navode sanitarnih vlasti Rusije da je u vinu tog proizvođača nedozvoljena količina pesticida i plastike zbog čega je zabranjen uvoz. (SEEbiz)