Šafram otvara novi pogon vrijedan 1,5 milijuna kuna

Tvrtka Šafram otvara novu halu vrijednu 1,5 milijuna kuna.

Tšaframvrtka Šafram d.o.o. vodeći je domaći proizvođač začina te jedini hrvatski proizvođač začinske paprike. Poduzeće posluje na dvije lokacije – na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i u Turanovcu u općini Lukač, gdje je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike.

Zahvaljujući EU sredstvima, u posljednje dvije godine ta je tvrtka povećala svoje kapacitete, što je omogućilo proširenje asortimana, otvaranje novih radnih mjesta, ali i nova ulaganja.

Danas, 2. listopada, u Turanovcu će svečano biti otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o.

Riječ je o investiciji vrijednoj 1,5 milijuna kuna, a sufinancirana je iz pretpristupnog programa EU IPARD – mjera 103. Projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a za Šafram ovo nije prvi projekt financiran iz IPARD programa.

Tvrtka je 2012. godine u sklopu EU projekta vrijednog 4,31 milijun kuna cjelokupnu proizvodnju, preradu i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje iz Zagreba preselila u Turanovac, gdje je otvoren novi proizvodni pogon. Novom investicijom tvrtka planira povećati proizvodnju i plasman robe na domaće, ali i inozemna tržišta. (glas-slavonije.hr)