Salut – Pozdravite sol nove generacije!

Salut je izvrsna zamjena za sol i može se koristiti na isti način kao stolna sol (1:1)

U Hrvatskoj ljudi vole uživati u hrani. Pritom hrana mora biti ukusna i začinjena: tu u igru ulaze razni začini, među kojima se najviše koristi kuhinjska sol, ona koja se može pronaći u svakoj kuhinji.

Iako svima omiljena, kuhinjska sol u posljednje se vrijeme sve manje koristi u kuhinjama. Prema nekim izvorima, više od trećine Europljana starijih od 45 godina zbog određenih zdravstvenih razloga smanjuje unos soli, što je jedan od razloga zbog kojih je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izašla s preporukom da se ne unosi više od 5 g soli dnevno (Hrvati su trenutno na pomalo nestvarnih 11,5 g). Ponukani time mnogi su odbacili sol i krenuli u potragu za alternativom.

Kada su u pitanju inovacije u prehrambenoj industriji, tu je uvijek Podravka.

Uz par prstohvata iskustva i znanja prema inovativnom konceptu, Podravkini majstori stvorili su Salut, jedinstvenu mješavinu mineralnih soli s 35 posto manje natrija u odnosu na kuhinjsku sol, a da pritom nisu kompromitirali okus soli, što Salut čini idealnim rješenjem za sve potrošače koji brinu o svom zdravlju. To potvrđuje i Superior Taste Award nagrada koju je Salut dobio za izvrstan okus koji isporučuje u jelima.

Salut je tako izvrsna zamjena za sol i može se koristiti

na isti način kao stolna sol (1:1). Dodajmo i to da se u Salutu kao zamjena za natrijev klorid koristi kalijev klorid. S obzirom na to da je kalij od esencijalne važnosti za ljudsko zdravlje, Salut će i na taj način pridonijeti općem zdravlju organizma jer adekvatan unos kalija povoljno utječe na smanjenje gubitka koštane mase i bubrežnih kamenaca.

Salut ne sadrži gluten ni laktozu i ima 0 kalorija pa je prikladan za vegetarijance i vegane te sve koji žele stesati liniju.

Zahvaljujući Salutu, jela će i dalje ostati jednako ukusna kao i prije, ali s jednom bitnom razlikom – bit će barem 35 posto zdravija.

Više doznajte na: salut.podravka.hr