Sarajevski hotel Hills, 24. listopada 2019. godine bit će mjesto održavanja šestog po redu godišnjeg Globalnog foruma korisničkih usluga. Ovogodišnja tema foruma nosi naziv “Budite kreativni – otkrijte tajne novih kupaca i potrošačke navike”. Govornik i trener na ovom Forumu bit će američki profesionalni trener, govornik i facilitator Buddy Rice.

“Forum je namijenjen menadžmentu kompanija, odjelu za odnose s kupcima, prodajnim agentima, komercijalistima, menadžerima, uposlenicima odjela koji se bave direktnom komunikacijom s kupcima u bankama, hotelima, klinikama, telekomunikacijskim kompanijama, osiguravajućim kućama i sličnim djelatnostima”, istaknuli su iz kompanije Origin Europe koja je organizator ovog Foruma.

Jedna od tema o kojoj će se govoriti je i korisnička izvrsnost (Customer Service Excellence). Kada je u pitanju izvrsnost bitno je naglasiti da ispravnim djelovanjem i znanjem svi pružatelji usluga mogu poboljšati konkurentsku prednost koja je potrebna za opstanak i napredak na tržištu. Na forumu će se govoriti o vještinama i znanju koje je neophodno u profesionalnoj komunikaciji, kako da se ostvari poštovanje, poboljšaju odnosi s kupcima i osigura ukupna konkurentska prednost putem izvrsnosti usluga za korisnike. Ovaj program dizajniran je tako da bude vrlo interaktivan, izazovan i poticajan. Sudionici će učiti kroz kombinaciju aktivnog sudjelovanja koristeći programske materijale, pregled studije slučaja, diskusiju, rad u grupi, vježbe, video zapise i rezultate različitih istraživanja.

Buddy Rice govornik je koji ima više od 30 godina iskustva kada je pružanje usluga i potrošači u pitanju. U svijetu je poznat po svojim efikasnim i uzbudljivim radionicama, tijekom kojih pruža praktičnu, orijentiranu na rezultate, obuku usmjerenu na kupca. Njegova profesionalna karijera vezuje se za rad u aviokompaniji Delta Air Lines. Saloni pod njegovim vodstvom, prepoznati su od strane magazina Business Traveler i Executive Travel kao “najbolji aerodromski saloni” u industriji. Uposlenik je Shepard Presentation od 2006. godine.

Organizator ovog foruma je Origin Europe, koja je dio Origin grupacije i predstavlja vodeću kompaniju na polju razvoja ljudskog kapitala i stručnog planiranja, upravljanja i organiziranja događaja kao što su korporativni događaji, konferencije, stručni seminari, forumi, izložbe i međunarodni tečajevi.

Medijski partneri 6. Globalnog foruma korisničkih usluga su akta.ba, magazin Furaj.ba, manager.ba, ekapija, Radio 8 Sarajevo, SEE business travel & meetings magazine, magazin InStore, radio Miljacka, Ja TRGOVAC, radio Kameleon te Zaposli.se.