Početkom srpnja, u ugodnoj atmosferi, održana je press konferencija na kojoj su izvršni direktor i osnivač Auke Daniel Döderlein i predsjednik Uprave Sberbank d.d. Csaba Soós službeno predstavili Settle u Hrvatskoj te najavili ekskluzivno partnerstvo Sberbank s tvrtkom Auka, nordijskim pionirom na području mobilnog plaćanja.

Auka & Sberbank
Sberbank svojim klijentima, kao i svim ostalim zainteresiranim građanima ovim partnerstvom nudi inovativnu uslugu i novu razinu korisničkog iskustva.

Na press konferenciji predsjednik Uprave Csaba Soós izjavio je kako je strateški cilj Sberbank d.d. ponuditi usluge na tržištu koje su zasnovane na digitalnim tehnologijama. Ova suradnja dokaz je predanosti tom cilju, a cilj je tržištu ponuditi nove tehnologije na području mobilnog plaćanja te poboljšati iskustvo mobilnih korisnika u upravljanju njihovim novcem.

Csaba Soós dodatno je istaknuo kako Sberbank i Auka u ovom partnerstvu veže strast za inovacijama i jednake korporativne vrijednosti koje su vidljive u predanosti oba tima da korisnicama osiguraju još jednostavniji način plaćanja i upravljanja novcem. Kako Sberbank dosljedno slijedi zacrtane strateške ciljeve svjedoče i poslovni uspjesi Banke u proteklih šest mjeseci kao što su Token platforma za otvoreno bankarstvo i Sberbank2go mobilno bankarstvo za pravne osobe.

Što je Settle aplikacija?
Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje izgrađena na već prepoznatoj i nagrađivanoj Auka digitalnoj platformi koja je postigla velik uspjeh u nordijskim zemljama. Auka je odabrala upravo Hrvatsku za početak širenja mobilnog plaćanja u želji digitalizacije našeg tržišta koje je izrazito okrenuto korištenju gotovine.

Settle aplikacija za mobilno plaćanje pruža jednostavan, brz i siguran način upravljanja novcem. Aplikacija je u ovoj fazi dostupna pojedinačnim korisnicima koji žele obavljati P2P (person to person) transakcije, ali vizija Settlea jest poslovno rješenje koje će omogućiti trgovcima slanje i primanje novca, odnosno primitak plaćanja/zaprimanje uplata od svojih lokalnih kupaca.

Riječ je o otvorenoj platformi koja izgrađuje vlastiti ekosustav otvoren za partnerstva, male poduzetnike i fizičke osobe, a za cilj ima besprijekorno korisničko iskustvo u jednostavnosti upravljanja novcem. Settle se od ostalih aplikacija za mobilno plaćanje upravo izdvaja u želji da stvori ekosustav koji će korisnicama uz jednostavniji i lakši naći plaćanja putem mobilnog telefona omogućiti i sveobuhvatne informacije o lokalnom tržištu i najboljim ponudama.

Do stupanja na snagu PSD2 regulative u rujnu ove godine kao izvor financijskih sredstva u Settleu moguće je koristiti isključivo bankovne kartice – Maestro, Mastercard i Visa te će do tada biti moguće unijeti bankovni račun u aplikaciju isključivo kao referentni račun na koji se mogu prenijeti/isplatiti sredstva iz aplikacije. Po stupanju regulative na snagu bit će moguće koristiti i bankovni račun kao izvor financijskih sredstava u Settleu.

Važno je istaknuti kako je Settle aplikacija za mobilno plaćanje dostupna korisnicima bez obzira na njihov odabir banke, telekom operatera ili modela mobitela.

Kako do Settle aplikacije?
Settle aplikaciju jednostavno je preuzeti na internetskoj stranici www.sberbank.hr ili putem QR koda.

Primanje i slanje novca putem Settle aplikacije
Osnovna funkcionalnost aplikacije omogućava bilo kojoj osobi da brzo nekome pošalje ili od nekoga primi novac.
Jednostavne uplate prijateljima:
• jednostavno pošaljite novac bilo kome s popisa kontakata,
• primatelj odmah prima novac i obavijest.

Više informacija o Settleu
Dodatne informacije o aplikaciji Settle dostupne su na Sberbank internetskim stranicama sberbank.hr

Sberbank d.d.
Varšavska 9, 10000 Zagreb
Kontakt centar: 0800 0600
www.sberbank.hr