ICC Hrvatska u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira 6. listopada 2016. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore seminar “Incoterms® 2010 pravila u praksi i novi ICC-ev Vodič o prijevozu”.

icc-midiIncoterms 2010 pravila pružaju globalno prihvaćena standardna rješenja za raspodjelu troškova i rizika između kupaca i prodavatelja i već su punih 80 godina neizostavan dio svakodnevne trgovačke prakse diljem svijeta. Pravila određuju dužnosti kupaca i prodavatelja za isporuku robe i uobičajeno su sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

Kad se u transakciji kupac i prodavatelj nalaze na različitim lokacijama, nužno je u ugovor uključiti prijevoz robe. Upravo kako bi se razjasnile nejasnoće koje proizlaze iz međuodnosa ugovora o prijevozu i Incoterms® 2010 pravila u kupoprodajnom ugovoru, ICC je izdao novi Vodič o prijevozu i Incoterms® 2010 pravilima koji će također biti predstavljen na seminaru.

Uz vodstvo vrhunskog međunarodnog stručnjaka, seminar će obuhvatiti pregled svih 11 pravila vezano uz kupoprodajni ugovor, odabir odgovarajućeg Incoterms® pravila putem korištenja novog Vodiča o prijevozu, odnos otpremnika i prijevoznika, osiguranje prijevoza te studije slučajeva.

Seminar je namijenjen tvrtkama koje posluju na međunarodnom tržištu: prijevoznicima i svim tvrtkama koje ugovaraju Incoterms pravila i prijevoz robe, rukovoditeljima i stručnjacima za izvoz, uvoz, prodaju, nabavu, osiguranje, logistiku i špediciju, upravljanje rizikom i financiranje trgovine, korporativnim pravnicima, odvjetnicima, konzultantima te akademskoj zajednici.

Glavni predavač seminara je Dr. Oliver Peltzer, koji je partner u Dabelstein & Passehl, odvjetničkom društvu sa sjedištem u Hamburgu, čije područje rada pokriva pomorsko i transportno pravo, graditeljstvo i pravo osiguranja. Potpredsjednik je ICC-eve Komisije za carine i olakšavanje trgovine te je specijaliziran za sve pravne aspekte međunarodnih dobavnih lanaca i logističkih rješenja te izgradnje priobalnih vjetroelektrana. Prije dolaska u Dabelstein & Passehl, bio je voditelj Odjela za pravne usluge i upravljanja rizikom u Volkswagen Logistics, a prije toga član upravnog odbora konzultantske tvrtke za rizične kapitale u novoj ekonomiji. Nadalje, Peltzer je bio arbitar u međunarodnim arbitražama te predstavnik ICC-a Njemačka i Federacije njemačke industrije u različitim nacionalnim i međunarodnim prijevoznim i logističkim raspravama, kao što su revizija ICC-evih Incoterms®2010 pravila ili nedavna reforma njemačkog prijevoznog prava. Također je predavač za prijevozno i logističko pravo na Tehničkom sveučilištu u Hamburgu.

ICC – INTERNATIONAL CHAMBER OF COMMERCE
Međunarodna trgovačka komora (International Chamber of Commerce – ICC) osnovana je 1919. godine u Parizu i predstavlja najveću svjetsku poslovnu organizaciju koja zastupa interese svjetske poslovne zajednice prema Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i Ujedinjenim narodima.

Kao vodeći kreator poslovnih pravila za međunarodnu trgovinu, ICC donosi dobrovoljna pravila koje tvrtke iz svih dijelova svijeta primjenjuju u milijunima transakcija godišnje. Pravila Komisije za trgovačko pravo i praksu, kao što su Incoterms® 2010, postala su sastavni dio međunarodne trgovine.

Redovna cijena kotizacije iznosi 1.390,00 kn, 30 posto popusta osigurano je za članice ICC Hrvatska, te 10 posto popusta za prijavu dvoje ili više sudionika iz iste pravne osobe.

Prijaviti se možete na linku.