Članovi Sindikata trgovine Hrvatske na Zagrebačkom velesajmu (ZV) zatražili su danas od Uprave ZV-a da do petka, 14. listopada, otkaže ugovore o radu svima s visokim menadžerskim plaćama koji ne rade svoj posao ili su svojom nesposobnošću nanijeli nepopravljivu štetu ZV-u, koja se broji u milijunima kuna, priopćeno je iz Sindikata trgovine.

zagrebacki-velesajam-front-midiSindikalci traže utvrđivanje materijalne odgovornosti za gubitke u poslovanju, zadržavanje sajamske djelatnosti na postojećoj lokaciji, izvješće o rezultatima revizije za “najbožićniji sajam 2010. godine”, te utvrđivanje obveze konzultacija sa sindikatom i Radničkim vijećem kod biranja i postavljanja direktora. U protivnome ide se u sindikalne akcije do konačnog rješenja, a za 14. listopada Radničko vijeće je sazvalo izvanredni skup radnika na koji će biti pozvani predstavnici Zagrebačkog holdinga, Grada Zagreba, Nadzornog odbora, Skupštine i dr.

U priopćenju se ističe kako stanje na ZV-u nije rezultat teške gospodarske situacije i recesije, a još manje narušenih međuljudskih odnosa, kako se to nastoji prikazati, već isključivo nesposobnosti i nepoznavanja osnova sajamske djelatnosti ljudi na čelu Zagrebačkoga holdinga i njegove podružnice ZV-a.

Kako se ne bi nastavila politika podobnosti, sindikalci napominju kako kod izbora za voditelja ZV-a treba voditi računa da to bude osoba koja dobro poznaje sajamsko poslovanje, pa stoga predlažu da se i radnici ZV-a kandidiraju za tu poziciju, jer su svoju stručnost dokazali proteklih godina. (H)