Od danas, SIXT za svojih 20 milijuna korisnika nudi SIXT najam, SIXT share i SIXT ride usluge u samo jednoj aplikaciji. Tri proizvoda time pokrivaju sve SIXT ponude individualne mobilnosti u području najma automobila, car sharinga i usluga vožnje. Aplikacija također integrira usluge za ride hailing i taxi partnere – bez da klijenti moraju otići iz aplikacije. SIXT time proširuje ponudu svojih proizvoda na tržištu usluga mobilnosti, koje PwC samo za Europu procjenjuje na oko 400 milijardi eura u 2030. godini.

Svojom aplikacijom SIXT želi ponuditi usluge i proizvode svojim klijentima širom svijeta, time ostvarujući svoju viziju integrirane platforme za mobilnost. Kroz digitalizaciju svojih proizvoda i integraciju dodatnih partnera, SIXT se razvija u globalnog pružatelja individualne mobilnosti s oko 240.000 automobila za najam, 1.500 partnera i više od milijun vozača širom svijeta. Nadalje, SIXT očekuje da će privući dodatne kupce za svoje usluge iznajmljivanja automobila putem šire i digitalizirane ponude proizvoda dostupne u jednoj aplikaciji.

“U SIXT-u smo stvorili izvanredan brand koji za naših 20 milijuna korisnika označava inovacije i vrhunske usluge. Danas, kao tržišni lideri u Njemačkoj, radimo veliki korak bliže postizanju naše vizije da budemo globalni pružatelji individualne mobilnosti. Postavili smo temelje za nastavak naše višedesetljetne uspješne priče i u budućnosti”, kazao je Erich Sixt, predsjednik Uprave SIXT SE.

“Kao tržišni lider s približno 240.000 vozila širom svijeta, izgradili smo snažnu bazu korisnika. Sada, s našom novom mobilnom platformom ONE, poduzimamo sljedeći strateški korak. Objedinjujemo stvari koji spadaju zajedno i kombiniramo najam automobila, car sharing i ride hailing/taxi u prvoj potpuno integriranoj platformi za mobilnost na svijetu – ne sutra, već danas. To nam pruža mogućnost neograničenog skaliranja unutar rastućeg tržišta usluga mobilnosti. Kombinirajući uslugu iznajmljivanja automobila s car sharingom, SIXT ide dalje od ograničenja ponuda koje trenutno postoje. Kako bi ljudima ponudili pravu alternativu od posjedovanja vlastitog automobila, izgradili smo otvorenu platformu i pružamo našu ruku svim pružateljima moderne mobilnosti kao i proizvođačima automobila. Izazovi sutrašnje potražnje za mobilnošću zahtjevaju pristup zasnovan na partnerstvu”, dodao je Alexander Sixt, glavni direktor za strategiju tvrtke.

SIXT rent
SIXT je prva tvrtka u Europi koja digitalizira cjelokupni proces iznajmljivanja automobila. Kroz SIXT rent, SIXT aplikacija postaje digitalni brojač. Već danas klijenti mogu odabrati svoje vozilo digitalno na vrhunskim zračnim lukama u Njemačkoj do 30 minuta prije početka najma vozila. Klijenti mogu direktno otići na parkiralište bez skretanja do SIXT ureda i otvoriti vozilo izravno putem aplikacije SIXT. U 2019. godini ova će se usluga proširiti i na druge zračne luke u Europi i SAD-u, kao i u odabranim postajama u urbanim područjima.

Njemački tržišni lider u sektoru iznajmljivanja automobila također planira dosljedno proširiti svoje poslovanje u više od 2200 ureda širom svijeta. S digitalnim stanicama, primjerice na parkiralištu hotela, SIXT namjerava dodatno ubrzati svoje širenje i približiti se klijentima te time premostiti jaz između najma automobila i car sharinga. To znači da SIXT sada može predstaviti svoje kombinirane ponude i u manjim i u srednjim gradovima.

SIXT share
Danas je SIXT lansirao svoju uslugu za car sharing – SIXT share. Putem nove SIXT aplikacije, SIXT svojim klijentima nudi vrlo inovativnu uslugu car sharinga, čime se nadilazi ograničenja onoga što je trenutno dostupno: SIXT share pružiti će klijentima slobodu da vrate vozila fleksibilno izvan SIXT-ovih poslovnih područja – na više od 2.200 SIXT postaja širom svijeta kao i u svim poslovnim područjima. Nadalje, klijent može slobodno izabrati koliko dugo će zadržati vozilo, bilo nekoliko minuta ili do 27 dana – uvijek uz najbolju cijenu SIXT-a i u automobilu po vlastitom izboru.

Spajanje najma automobila i car sharinga: Za razliku od drugih pružatelja usluga, SIXT povezuje svoju flotu i stoga može fleksibilno koristiti vozila u dva područja: najam automobila i car sharing. Na taj način nadilaze se ograničenja car sharinga i SIXT može ponuditi svojim klijentima ono što žele – neograničena mobilnost. Osim toga, sustav određivanja cijena temeljen na umjetnoj inteligenciji znači da su klijenti uvijek automatski na putu s najboljom cijenom.

SIXT ride
Sa SIXT ride-om, SIXT sada nudi svojim klijentima širom svijeta sveobuhvatan raspon taksija, usluga vožnje i transfera putem aplikacije. U tu svrhu tvrtka surađuje na međunarodnoj razini s više od 1.500 partnera i time dobiva pristup za više od milijun vozača. S partnerskim ponudama, SIXT aplikacija obuhvaća jednu od najvećih svjetskih mreža usluga taksija i vožnje. Usluge se rezerviraju i plaćaju izravno putem nove SIXT aplikacije. S proizvodom SIXT ride, kupci u 250 najvećih gradova u Europi i SAD-u mogu biti skupljeni za manje od 10 minuta i mogu unaprijed rezervirati transfer u više od 60 zemalja i 500 gradova.

Sa SIXT vožnjom, SIXT ulazi na globalno tržište rasta koje će biti ključna komponenta u svijetu mobilnosti u budućnosti autonomne vožnje. Prema Goldman Sachsu, očekuje se da će tržište taxi usluga i ride hailinga do 2023. godine biti veće od 150 milijardi eura.

Uključivanje partnera. Osim vlastitih digitaliziranih ponuda, SIXT radi na integriranoj, povezivoj platformi s pouzdanim partnerima kako bi svim svojim klijentima ponudio sveobuhvatnu uslugu i proizvode iz područja najma automobila, car sharinga i ride hailinga. Tehnologija platforme omogućuje partnerima brz i jeftin pristup za 20 milijuna korisnika SIXT-a. To će omogućiti SIXT-u da se širi na međunarodnoj razini i proširi portfelj svojih proizvoda širom svijeta. Integracija partnera može se već iskusiti u SIXT ride usluzi. U Njemačkoj, SIXT već surađuje s najboljim partnerskim tvrtkama.