Sljedeći tjedan u Jadranskoj pivovari referendum o stečaju

jadranska-pivovara-ftdU Jadranskoj pivovari u Vranjicu u ponedjeljak i utorak organizirat će se referendum među 160 stalnih zaposlenika i 40-tak vanjskih suradnika na kojem će se oni izjasniti o pokretanju stečajnog postupka u tom poduzeću radi spašavanja Jadranske pivovare od zaustavljanja proizvodnje i likvidacije, izjavio je povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivrednoj proizvodnji, duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, Goran Damjanović.

Rekao je kako će se nakon referenduma odmah sredinom idućeg tjedna Trgovačkom sudu u Splitu podnijeti zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka Jadranske pivovare jer bi se, po njegovim tvrdnjama, uvođenjem stečajnog upravitelja spasila radna mjesta i stekla mogućnost pronalaženja novog kupca.

Po Damjanovićevim riječima radnici i sindikati su se na ove mjere odlučili nakon što im je uprava “Pivovarne Laško”, koja je već osam godina vlasnik Jadranske pivovare, nedavno najavila da će 1. svibnja ove godine zaustaviti proizvodnju u Jadranskoj pivovari, a nakon toga pokrenuti i likvidaciju tvrtke.

“Nelogično je da se želi zaustaviti proizvodnja u Jadranskoj pivovari i likvidirati tvrtku u situaciji kada u prva četiri mjeseca ove godine imamo veću proizvodnju za 15 posto nego u istom razdoblju 2008.”, kazao je Damjanović.

Ustvrdio je da Pivovarna Laško sustavno osam godina uništava Jadransku pivovaru šaljući joj pivo Laško proizvedeno u Sloveniji da se prodaje u Dalmaciji, odnosno u Hrvatskoj. “Na to pivo poslano iz Slovenije morali smo plaćati carine što je stvaralo opterećenje Jadranskoj pivovari koja je, prema najnovijim podacima, u gubitku 45 milijuna kuna”, rekao je Damjanović.  (H)

Prethodni članakICSC proglasio Delta City najboljim šoping centrom srednje veličine u Europi
Sljedeći članakSMS ima karte za U2!!!