Slobodan Vučićević: Ponude za Drogu Kolinsku 25 posto veće

Slovenska prehrambena kompanija Droga Kolinska u procesu je prodaje, a trenutne ponude su za 20 do 30 posto više u odnosu na prošlogodišnje, izjavio je Slobodan Vučićević, predsjednik Uprave

Odbio je govoriti o detaljima prodaje, napomenuvši kako su prošlogodišnje ponude bile “tužne”. Govoreći u Zagrebu na EBRD-ovoj godišnjoj skupštini o interesu investitora za regionalne kompanije, uključujući i Drogu Kolinsku, poručio je – “Ulagači se zagrijavaju. To je znak oporavka”. Atlantic Grupa, u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija, predala je neobvezujuću ponudu za 100 postotnu udio. Zainteresirani su navodno i neki fondovi rizičnog kapitala, a savjetnik u prodaji je francuski BNP Paribas. Većinski vlasnik Droga Kolinske je slovenski Istrabenz.

“Vjerujem da će novi vlasnik, tko god on bio, donijeti bolju budućnost kompaniji. Uskoro ćemo biti prodani ali ćemo i dalje rasti”, rekao je Vučićević dodavši da će njegov ostanak u kompaniji ovisiti o kupcu. Rekao je kako je Droga Kolinska kasno postala svjesna krize, odnosno da se smatralo da je kriza na Zapadu, negdje daleko.

“A onda je uslijedio otrovni koktel. Naručitelji su prestali plaćati robu, dobavljači počeli tražiti novac unaprijed, a banke odbijale dati kredite”, naglasio je. Kao kriznu mjeru spomenuo je drastično rezanje usluga, od konzultantskih poslova do prijevoza. “Time smo uštedjeli oko 9 milijuna eura”, istaknuo je Vučićević. “Kriza je trauma koju nećemo zaboraviti”, dodao je.

Govoreći o slikovito o bankama rekao je kako su “za vrijeme sunčanog vremena masovno dijelile kišobrane, no kada je zakišilo kišobrana nigdje nije bilo”. (poslovni.hr)