mercator-prodajni-objekt-ftdSlovenski trgovački lanac je u prvom polugodištu ove godine ostvario 1,42 milijarde eura prihoda, što je 48,1 posto planiranih prihoda za ovu godinu i 6,1 posto više nego u istom razdoblju lani

Slovenski trgovački lanac Mercator je u prvom polugodištu ove godine ostvario 1,42 milijarde eura prihoda, što je 48,1 posto planiranih prihoda za ovu godinu i 6,1 posto više nego u istom razdoblju lani, izvijestili su danas iz grupe Mercator.

Čista dobit grupe Mercator je u prvom polugodištu iznosila 18,52 milijuna dolara, što je 4,9 posto više nego u isto vrijeme lani, prenosi slovenska tiskovna agencija STA.

Navode i kako je Nadzorni odbor Mercatora na današnjoj sjednici utvrdio i da se najveći slovenski trgovački lanac na svim tržištima na kojima posluje još uvijek suočava s posljedicama gospodarske krize koja se odražava kroz smanjenju potrošnju i promjene strukture potrošnje.

Grupa Mercator je u prvih šest mjeseci investirala 67,78 milijuna eura, prije svega u razvoj maloprodajne mreže.

Iz Mercatora najavljuju i da će, slijedom zacrtane strategije razvoja dodatnih trgovinskih usluga za potrošače, te s provedenim strateškim povezivanjem s tvrtkom En Plus svoju ponudu proširiti na prodaju naftnih derivata s mrežom samouslužnih benzinskih servisa.

Krajem lipnja grupa Mercator je zapošljavala 23.620 osoba, od čega samo u Sloveniji njih oko 12.000. (H)