Spajaju se Conad PAC 2000A i Conad Sicilia

Spajanje je druga faza procesa u kojoj će u konačnici sedam zadruga spojiti kako bi stvorile četiri velike kompanije

Maloprodajni lanci Conad PAC 2000A i Conad Sicilia, koji posluju u sklopu trgovačkog udruženja, dogovorili su spajanje kojim će nastati Conad Centro Sud, grupa čiji ukupni promet doseže 4,5 milijarde eura i koja će držati tržišni udio od 22,5 posto, objavio je talijanski distribuzionemoderna.info.

Ovaj je potez dio Conadova procesa racionalizacije broja operativnih jedinica s ciljem podizanja učinkovitosti. Spajanje je druga faza procesa u kojoj će u konačnici sedam zadruga spojiti kako bi stvorile četiri velike kompanije.

U lipnju su naime odbori direktora Nordiconada i Conada del Tirreno odobrili spajanje svojih dviju kompanija čime je nastao Conad Nord Ovest.

Glavni izvršni direktor Conada, Francesco Pugliese, ustvrdio je kako će spajanja “stvoriti sinergiju koja će poslovanje Conada učiniti stabilnijim”.

Conad Centro Sud obuhvaćat će 1.052 člana, više od 20.000 zaposlenih, otprilike 1.468 prodajnih mjesta koja se prostiru na 862.000 četvornih metara različitih formata – od hipermarketa, supermarketa, velikih i lokalnih trgovina.

Operativno bi tvrtka trebala početi djelovati 1. siječnja 2020, a očekuje se kako će ostvariti godišnji prihod od više od 5,5 milijardi eura. Surađivat će s gotovo 3.000 lokalnih dobavljača. Conad Centro Sud imat će vodeću poziciju u središnjoj i južnoj Italiji u regijama Umbria, Lazio, Kampanija, Kalabrija i Sicilija. Glavni ured smjestit će se u Peruđi.