Spar donirao 213 tisuća kuna

Spar Hrvatska uspješno je okončao treću humanitarnu akciju ‘Svaka kuna za osmijeh više’ kojom je putem prodaje humanitarnih vrećica u šest Interspar hipermarketa donirao 213 tisuća kuna. U dva zagrebačka Interspara – u City Centeru One i Intersparu u Dubravi – Spar je od prodaje humanitarnih vrećica izdvojio ukupno 86.120 kuna koje je donirao Kliničkoj bolnici ‘Merkur’ i Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
Novcem izdvojenim od prodaje vrećica u dva zagrebačka Interspara Spar će kupiti CTG uređaj porođajnom odjelu Klinike za ženske bolesti i porode Kliničke bolnice ‘Merkur’ te medicinsku opremu Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
Tijekom akcije, koja je trajala od 23. studenog do 31. prosinca, Spar je donirao po jednu kunu od kupnje svake humanitarne vrećice označene imenom akcije i zmajićem Ingom u svojim hipermarketima u Zagrebu, Zadru, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu. Zahvaljujući velikom odzivu građana na kupnju posebnih vrećica, Spar će i ove godine donirati potrebnu opremu lokalnim ustanovama koje skrbe o djeci. Sredstva prikupljena kupnjom vrećica u zadarskom Intersparu Spar će donirati Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov, u Sisku Dječjem domu ‘Vrbina’, u Osijeku Klinici za pedijatriju KB Osijek, a u Slavonskom Brodu Poliklinici za rehabilitaciju ‘Zlatni cekin’.